IE safer than Firefox?


Η μεγάλη εταιρεία ασφαλείας Symantec, γνωστότερη από τη σειρά προϊόντων Norton, "έκαψε" τον δημοφιλή browser Firefox με μια αναφορά της, βάσει της οποίας ο Internet Explorer είναι αρκετά ασφαλέστερος. Το βασικό προσόν του Firefox έναντι του ανταγωνισμού, βάσει όσον ισχυρίζονται οι δημιουργοί του, είναι η αυξημένη του ασφάλεια.

Ο Firefox παρουσιάζει λιγότερα, και μικρότερης σημασίας προβλήματα από ανταγωνιστικές λύσεις - και, κυρίως, "την ανταγωνιστική λύση", που τυχαίνει να είναι για όλους τους browsers ο κυρίαρχος Internet Explorer της Microsoft.

Να, όμως, που μια νέα αναφορά της Symantec ανατρέπει αυτούς τους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με την Symantec, στις αρχές του 2005 ο Firefox παρουσίαζε 25 αρκετά σημαντικά προβλήματα ασφαλείας, ενώ ο βασικός ανταγωνιστής του, Internet Explorer, μόλις 13 - αλλά εξίσου σημαντικά. Η Symantec, όμως, δεν υπολόγισε και το χρόνο που χρειαζόταν κάθε πρόβλημα για να διορθωθεί, τομέας στον οποίο η Microsoft είναι διάσημη για τις καθυστερήσεις της. Επιπλέον, τα προβλήματα που κατέγραψε ήταν μόνο τα "επισήμως αναγνωρισμένα", αλλά όχι κατ' ανάγκη και τα μοναδικά.

Η Symantec αναγνώρισε πως τα παραπάνω είναι σημαντικοί παράγοντες, και παραδέχτηκε πως δεν υπάρχουν μεγάλα ξεσπάσματα κακόβουλου κώδικα που να εκμεταλλεύεται εναλλακτικούς του Internet Explorer browsers αλλά, όπως σωστά αναρωτιέται, ως πότε θα ισχύει αυτό;