The Pirate Island..


Οι πειρατές του Διαδικτύου βρίσκουν στεριά

Μια από τις πιο διαδεδομένες τοποθεσίες του διαδικτύου για το παράνομο κατέβασμα ταινιών και τραγουδιών μέσω torrent προτίθεται να αγοράσει το νησί που έχει χαρακτηριστεί ως το μικρότερο κράτος του κόσμου, για να αποφεύγει τις σχετικές νομοθεσίες πνευματικής ιδιοκτησίας. Μάλιστα, η ομάδα που διαχειρίζεται το site με το όνομα «Pirate Bay» (σ.σ. Όρμος του Πειρατή) δήλωσε ότι της αρκεί οποιαδήποτε τοποθεσία που θα βρίσκεται σε διεθνή ύδατα.

Την Παρασκευή, οι υπεύθυνοι του site κατασκεύασαν μία τοποθεσία στο Ίντερνετ που ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους, να προτείνουν ιδέες ή να κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν την ομάδα να αποκτήσει το δικό της νησί όπου θα εγκαταστήσει τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό της. Ως προτεινόμενη τοποθεσία αναφέρεται μία παλιά βρετανική ναυτική βάση, δέκα χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Βρετανίας, με το όνομα Sealand. Η τιμή απόκτησης της Sealand είναι προς το παρόν απαγορευτική, αφού κυμαίνεται στα δύο δισεκατομμύρια δολλάρια.

Το Pirate Bay έχει έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπο με τις αρχές προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ τον Μάιο του 2006 σταμάτησε να λειτουργεί μετά από επιχείρηση της Σουηδικής αστυνομίας. Στη συνέχεια λειτούργησε ξανά έχοντας εγκαταστήσει servers στην Ολλανδία προτού επιστρέψει εκ νέου στη Σουηδία τον Ιούνιο. Η κύρια δραστηριότητα της ιστοσελίδας είναι η παροχή πληροφοριών σχετικά με το πώς μπορούν οι χρήστες του Ίντερνετ να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους ταινίες και μουσικά αρχεία. Η σελίδα δέχεται περίπου 1,5 εκατομμύριο χρήστες την ημέρα.

Οι χρήστες που θα δωρίσουν κάποιο ποσό για την απόκτηση του "κράτους" γίνονται αυτόματα και πολίτες του. Άντε και καλές διακοπές στους τυχερούς.

Θα μπορούμε τελικά να κατεβάζουμε ελεύθερα παράνομο λογισμικό σε λίγο καιρό?
>Περισσότερα Εδώ<