Βόλτα στα Θεοδώριανα...

82 χιλ. βόρεια της Άρτας και σε υψόμετρο που αγγίζει τα 950 μέτρα, τα Θεοδώριανα βρίσκονται στα νοτιοανατολικά Τζουμέρκα. Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από έλατα και απόκρημνες κορυφές δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο ομορφιάς. Την Κυριακή που μας πέρασε έκανα μια βολτίτσα και πιστεύω αξίζει να μοιραστώ μαζί σας μερικές φωτογραφίες.

Φτάνοντας στο χωριό το καταπράσινο τοπίο είναι αυτό που κόβει την ανάσα:

Το νερό φυσικά τρέχει αύθονο:

Μια βόλτα από τον παραδοσιακό νερόμυλο και το παραδοσιακό πληντύριο ρούχων είναι επιβεβλημένη:

Η φωτογραφική μου δε με απογοήτευσε...

Το χωριό:

Δεν τελειώσαμε... έχει κ άλλο.. :)

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

γεια σου φιλε απο τα θεοδωριανα!!σε βρηκα ψαχνοντας για τα θεοδωριανα εδω και ενα μικρο διαστημα λογο του οτι ειναι η μανα μου απο εκει.λεγοντας μου πολλα και διαφορα για την ομορφια του χωριου της μου κινησε τη περιεργια και ειπα να δω τι θα βρω στο ιντερνετ.μολις βρηκα και ειδα επαθα τη πλακα μου και αρχισα να ψαχνω περισοτερω με αποτελεσμα να πιεζω τη μανα μου να παμε εκει και να δουμε τα υπαρχοντα της καθως μπορω να σου πω οτι μονο απο τις φωτο και λιγο απο την ιστορια που διαβασα το λατρεψα.σε χαιρεταω και μαλον θα τα ξαναπουμε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ εδώ θα είμαι.. Θα χαρώ να ξαναδώ κάποιο σχόλιο σου στα θέματα που ανεβάζω κ υπόσχομαι εν καιρό περισσότερες φωτογραφίες από τα πανέμορφα Θεοδώριανα.

Ανώνυμος είπε...

γει σου και παλι.το ονομα μου ειναι γιαννης.οταν θα εχω χρονο θα σου γραψω περισοτερα και να εισαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν και παρα πολλες ερωτησης!!!!!!κανεις καλη δουλεια στο blog, συγχαρητηρια!!!υπαρχει κανενα χιονοδρομικο κοντα στο χωριο?εσυ μενεις στο χωριο?αν επιτρεπετε με τι ασχολεισε?σε ευχαριστω και συγνωμη για την ανακρηση.χαρηκα για την επικοινονεια.τα λεμε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη (Ηλίας με την ευκαιρία) απαντώντας στις ερωτήσεις σου θα σε στεναχωρήσω αρχικά λέγοντας πως δυστηχώς δεν υπάρχει χιονοδρομικό εκεί γύρω αλλά υπάρχουν ξενώνες όπου μπορείς να μείνεις αν ανέβεις, υπόψιν πως η πρόσβαση στο χωριό την περίοδο χιονοπτώσεων είναι αρκετά δύσκολη και θα χρειαστείς υπομονή και φυσαικά ζεστά ρούχα. :)
Δεν μένω στο χωριό αλλά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία το επισκέπτομαι.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια όσο αφορά το blog, σίγουρα θα ακολουθήσουν περισσότερα.