Sam & Max Season One...


Κατά καιρούς έχω αναφερθεί σε παιχνίδια τα οποία κεντρίσανε το ενδιαφέρον μου για αρκετούς λόγους. Τα περισσότερα λόγω πλοκής, άλλα λόγω γραφικών και πολλά λόγω humor, διασκεδαστικών διαλόγων κάτι το οποίο μπορώ να πω λείπει από πολλά σύγχρονα παιχνίδια.


Κάπου εδώ αρχίζει η αναφορά μου στο απίστευτα κωμικό και θεότρελο Sam & Max series.

Η ιστορία των κενρικών ηρώων του παιχνιδιού ξεκινά από ένα comic του 1987 το οποίο αποτελούσε ουσιαστικά μια παρωδία της αμερικάνικης κουλτούρας. Οι χαρακτήρες έγιναν ίσως ευρύτερα γνωστοί από το παιχνίδι Sam and Max: Hit the road που κυκλοφόρησε το 1993 (το οποίο δυστυχώς δεν έχω παίξει).

Ένας σκύλος (!) και ένας λαγός (!!), ιδιωτικοί αστυνομικοί στο επάγγελμα εμπλέκονται μονίμως σε κωμικοτραγικές καταστάσεις με απρόσμενα αποτελέσματα. Αν και η πλοκή των έξι επεισοδίων της πρώτης season μπορεί να σας μπερδέψει το σίγουρο είναι πως δε θα αντιμετωπίσετε το παραμικρό πρόβλημα με το χειρισμό ή τους γρίφους του παιχνιδιού. Άλλωστε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να "φτιάξετε" ελβετικό τυρί με ένα περίστροφο ή να απειλήσετε ένα ποντικό να σας επιστρέψει το τηλέφωνο που σας έχει κλέψει;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω το παιχνίδι κυκλοφορεί σε μορφή επεισοδίων (νεα τακτική και αυτή..) και επομένως έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε άμεσα το παιχνίδι μέσω διαδικτύου με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά. Κάθε επεισόδιο κοστίζει κάτι λιγότερο από 9 δολάρια (8,95 για την ακρίβεια) ή μπορείτε να αποκτήσετε ολόκληρο το πακέτο των 6 επεισοδίων με 35 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ανάπτυξης/έκδοσης: http://www.telltalegames.com/samandmax