Καλά Χριστούγεννα!!


Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους!!
Ελπίζω ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους μας υγεία, ευτυχία και χαρά!
Να προσέχετε, να περνάτε όμορφα και όχι στις καταχρήσεις!

This file will self-destruct in 5 sec...

Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι πραγματικότητα. Σήμερα όλο και περισσότερες εταιρείες φροντίζουν για την ασφάλεια των δεδομένων μας με κάθε δυνατό τρόπο.
Οι περισσότερες εταιρείες ακολουθούν τη λύση της κρυπτογράφησης δεδομένων, μια αρκετά αποτελεσματική λύση αλλά όχι και η πλέον σίγουρη. Εδώ λοιπόν έρχεται να μας δώσει τα φώτα της η εταιρεία Ironkey (www.ironkey.com) και το ομόνυμο προΙόν της, ένα flash drive κατασκευασμένο από μέταλο και με ενσωματωμένη δυνατότητα αυτοκαταστροφής των δεδομένων αν επιχειρηθεί μη-αξουσιοδοτημένη πρόσβαση..
After 10 incorrect password attempts (and ample warnings), the IronKey locks out all further password attempts. It initiates a patent-pending self-destruct sequence that securely and permanently erases your encryption keys and data.
Σε απλά ελληνικά, αν κάνεις 10 φορές λάθος τον κωδικό πολύ απλά το ειδικό chip αναλαμβάνει να αδιαγράψει όλα τα δεδομένα. Διαβάστε και το whitepaper το οποίο δίνει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Τα συγκεκριμένα drives ξεκινάνε από $79 και μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο site της εταιρείας.

Netscape Navigator 9...

Πολλοί από εσάς ίσως να μην ξέρουν καν τι είναι ο Netscape Navigator, να έχουν απλά ακούσει αυτή τη λέξη ή αν είσαστε αρκετά παλιοί στο άθλημα (βλ. surfing) τότε θα ξέρετε πως ο συγκεκριμένος browser ήταν πολύ γνωστός στη δεκαετία του 1990. Παρόλα τη φήμη και τη δόξα που είχε όμως τα μεγάλα ονόματα, λέγε με Internet Explorer, και κυρίως το γεγονός ότι δεν είχε να προσφέρει καινοτόμες αλλαγές μέχρι τα τέλη του 90 σχεδόν ξεχάστηκε.

Φήμες λέγανε πως μέσα στο 2007 ο Netscape Navigator θα ξαναγεννιόταν με τη μορφή του Netscape Navigator 9. Έτσι και έγινε, βασιζόμενος στη μηχανή του δημοφιλούς Firefox o Netscape απέκτησε σάρκα και οστά και προσπαθεί να κερδίσει και αυτός ένα κομμάτι από την πίτα του συναγωνισμού.

Οι περισσότερες λειτουργίες όπως και το interface δεν θα σας ξενίσουν αφού είναι αντιγραφή του firefox. Μικρές προσθήκες όπως το Link pad και ο Mini browser έχουν κάνει την εμφάνισή τους και φυσικά υπάρχει πλήρη υποστήριξη των add-on που χρησιμοποιεί και ο firefox 2. Η διαχείριση της μνήμης είναι πολύ καλή, όπως και η ταχύτητά του.

Μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ: http://browser.netscape.com/downloads

Happy Birthday to ME!!!


Χρόνια μου πολλά κ καλά!! Να με χαιρόσαστε, να σας χαίρομαι, να σας ζαλίζω και να περνάμε όλοι καλά... Άλλος ένας χρόνος πέρασε και πάμε δυναμικά με περισσότερη τρέλα. Όσοι πιστοί ακολουθήστε με :)

Πάντα τέτοια...

Μείωση χρεώσεων 40% στο Whats Up

Νέες χαμηλότερες χρεώσεις κατά 40%, για πάντα, για φωνητικές κλήσεις και αποστολή γραπτών μηνυμάτων, προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, μπορούν να απολαμβάνουν πλέον οι πελάτες του Whats Up της Cosmote. Η νέα φθηνότερη χρέωση για φωνητικές κλήσεις προς εθνικά δίκτυα διαμορφώνεται πλέον σε 0,0059 ευρώ/δευτερόλεπτο (0,35 ευρώ/λεπτό) και ισχύει για πάντα, όπως και για την αποστολή SMS, όπου η χρέωση διαμορφώνεται σε 0,0514 ευρώ/SMS. Οι νέες χρεώσεις δεν αφορούν τις φωνητικές κλήσεις προς προορισμούς Whats Up, για τις οποίες η χρέωση παραμένει ως έχει, δηλαδή 0,0049 ευρώ/δευτερόλεπτο (0,29 ευρώ/λεπτό). Το νέο πρόγραμμα μειωμένων χρεώσεων ισχύει αυτόματα για όλες τις νέες ενεργοποιήσεις Whats Up που θα πραγματοποιηθούν από 22/11. Οι υφιστάμενοι πελάτες Whats Up μπορούν να μεταφερθούν στο νέο πρόγραμμα στέλνοντας δωρεάν SMS με την ένδειξη «ΑΛΠΑΚ» στο 1314. Αποκλειστικά για τους πελάτες του Whats Up, η Cosmote συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες Call Them All 600 (με 600 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας για 30 ημέρες προς χρήστες Whats Up και κόστος 5 ευρώ), αλλά και Bonus SMS (έως 100 δωρεάν SMS με κάθε ανανέωση χρόνου ομιλίας).

Αυτά είναι νεα.. Καλά νέα..

Περί Linux ο λόγος...

Με αφορμή τις απορίες που έχει η Μιράντα περί Linux θα προσπαθήσω να ξεδιαλύνω το τοπίο, να ρίξω φως στο τούνελ και να φέρω στην επιφάνεια τα θετικά του συγκεκριμένου λειτουργικού.

Linux τι?
To linux με έμβλημα τον πηγκουίνο της φωτογραφίας είναι δωρεάν λειτουργικό σύστημα χωρίς καμία απολύτως δέσμευση. Μπορείτε να το βρείτε σε διάφορες εκδόσεις τα γνωστά distributions και σε διάφορες μορφές cd/dvd, live cd/dvd, iso κ.λπ. με πλήρη υποστήριξη ακόμα και της ελληνικής γλώσσας τόσο στη γραφή όσο και στα μενού. Βασίζεται στην άδεια ανοιχτού λογισμικού πράγμα που σημαίνει πως ο καθένας προσθέτει ή αφαιρεί ότι θέλει και μια τεράστια συνεχώς αναπτυσόμενη κοινότητα χρηστών είναι πάντα έτοιμη να απαντήσει κάθε σας απορία.

Linux γιατί?
Γιατί είναι δωρεάν.
Γιατί είναι όμορφο.
Γιατί είναι παραμετροποιήσιμο.
Γιατί είναι ταχύτατο ακόμα και σε μηχανήματα προηγούμενης γενιάς.
Γιατί είναι ασφαλές.
Γιατί έχει σχεδόν τα πάντα και συμφέρει.

Linux που?
Τις διάφορες διανομές μπορείτε φυσικά να τις βρείτε στα επίσημα site τους ή να αναζητήσετε αυτή που σας ενδιαφέρει στο πάντα ενημερωμένο distrowatch.com και να επιλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες.

Linux ποιό?
Μια εύκολη διανομή που θα πρότεινα σε αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο είναι αναμφισβήτητα το Ubuntu (www.ubuntu.com). Έρχετε "φορτωμένο" με πάμπολες εφαρμογές για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη καθώς κ με μια τεράστια βάση (repositories) με ακόμη περισσότερα προγράμματα.

Linux πως?
Αρχικά να πω ότι οι περισσότερες διανομές, όπως το Ubuntu που ανέφερα παραπάνω, είναι live cd και αυτό τους δίνει αυτόματα πόντους καθώς μπορείτε απλά να βάλετε το δισκάκι στον οδηγό, να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας και να αντικρύσετε ένα όμορφο και παραμετροποιήσιμο γραφικό περιβάλλον που θα έχει αναγνωρίσει όλες (ή σχεδόν όλες) τις συσκευές σας και το σημαντικότερο δε θα χρειάζετε να μπλέξετε με partition του σκληρού δίσκου.

Aν δεν σας βολεύει κάτι τέτοιο μπορείτε να εγκαταστήσετε το Linux σε ένα εικονικό μηχάνημα κατεβάζοντας το Virtual PC 2007 το οποίο διατίθεται δωρεάν από τη Microsoft. Δουλειά αυτού του προγράμματος είναι να δημιουργήδει ένα εικονικό μηχάνημα το οποίο θα έχει ένα εικονικό δίσκο και ένα τυπικό προσαρμογέα γραφικών για να κάνετε τα πειράματά σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε εγκατάσταση προτείνετε ένας δεύτερος σκληρός δίσκος για λόγους ασφαλείας ή για την περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα με τη διαδικασία του partitioning. Τέλος το Linux εγκαθίσταται έπειτα από όποιαδήποτε υπάρχουσα εγκατάσταση των windows ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό συστήμα.

Happy Linuxing.. :)

Firefox 3 Beta1...

Kυκλοφόρησε επιτέλους η δοκιμαστική 3η έκδοση του αγαπημένου μου browser, Mozilla Firefox, η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει βελτιωμένους σελιδοδείκτες και δυνατότητα χρήσης κάποιων υπηρεσιών ακόμα και όταν ο υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος με το διαδίκτυο.
Κάποια άλλα νέα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα να συνεχίζει το κατέβασμα αρχείων από το σημείο που είχε διακοπεί (resume), καθώς και αλλαγή του τρόπου διαχείρισης μυστικών κωδικών πρόσβασης.
Δυστυχώς η τελική έκδοση μάλλον θα αργήσει λίγο ακόμα οπότε μπορείτε να κατεβάσετε τη beta1 από εδώ: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html.

Bioshock Collectors Edition...

Όσοι έχου την τύχη, τιμή και χαρά να με γνωρίζουν τότε ξέρουν σίγουρα πως έχω τρελό κόλλημα με το συγκεκριμένο παιχνίδι (κάψιμο δηλαδή όσο δεν πάει). Επομένως λογικό είναι να μην λείπει από τη συλλογή μου η Collectors Edition του Bioshock.
Ήρθε πριν λίγες ημέρες και είναι απλά καταπληκτική. Το πακέτο περιελάμβανε ένα αγαλματίδιο του Big Daddy, το soundtrack, ένα dvd με τα making of του παιχνιδιού και φυσικά το ίδιο το παιχνίδι μέσα σε μια εντυπωσιακή μεταλική θήκη.





SIM Cloning...

Τελικά το έχω με την τεχνολογία, το έχω άσχημα... Αυτή τη στιγμή λοιπόν έχω στην ίδια κάρτα SIM 3 αριθμούς τηλεφώνου (1 C0sm0te, 1 Mad & 1 F2G).
Η μαγικές λέξεις είναι "sim cloning" μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα για αυτούς που δεν θέλουν να κουβαλάνε 2 και 3 κινητά μαζί τους και θέλουν να εκμεταλεύονται στο έπακρο τις προσφορές τις κάθε εταιρείας.
Το μόνο που απαιτείται είναι μια κενή απρογραμμάτιστη κάρτα, ενας ειδικός reader για κάρτες SIM καθώς ένα προγραμματάκι το οποίο θα αναλάβει την ανάγνωση της αρχικής κάρτας, την αποκωδικοποίηση κάποιων κλειδιών και την εγγραφή των αριθμών στη νέα κάρτα.
Τα ωφέλη είναι αρκετά, backup της γνήσιας κάρτας των επαφών και των μηνυμάτων, ευκολία εναλλαγής μεταξύ αριθμών (τα πάντα γίνονται μέσα από ένα εύχρηστο μενού που εμφανίζεται μόλις εισάγουμε την νέα κάρτα στο κινητό μας) καθώς και χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν οι διάφοροι φορείς. Το μόνο κακό είναι πως δεν μπορούν να κλωνοποιηθούν κάρτες V0daf0ne καθώς χρησιμοποιείται διαφορετικός αλγόριθμος κρυπτογράφησης.

Windows Live Messenger 8.5...

Μετά από πολλές δοκιμές και καθυστερήσεις η νέα έκδοση 8.5 του Windows live messenger είναι πλέον γεγονός.

Μερικές απο τις λειτουργίες που σας παρέχει η νέα έκδοση:
Σύνδεση
Hotmail: Μείνετε συνδεδεμένοι, όπου και αν βρίσκεστε, με το λογαριασμό του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο Web
Αλληλογραφία: Αποκτήστε πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου από ένα σημείο
Messenger: Συνδεθείτε, μοιραστείτε και δώστε νόημα στις συνομιλίες σας

Κοινή χρήση
Spaces: Το καλύτερο μέρος για να μοιραστείτε τον κόσμο σας στο Internet
Συλλογή φωτογραφιών: Γίνετε δημιουργικοί και μοιραστείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας
Writer: Δημοσιεύστε εύκολα εικόνες, βίντεο και άλλου είδους εμπλουτισμένο περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας
Συμβάντα: Προγραμματίστε το συμβάν σας. Στείλτε προσκλήσεις. Μοιραστείτε φωτογραφίες.

Κατεβάστε την από εδώ: http://get.live.com

Nights from the Alhambra...

Νύχτες από την Αλάμπρα

"Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι στην καρδιά της μεσαιωνικής Ισπανίας, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αλάμπρα, του φρουρίου των Μαυριτανών. Η τραγουδίστρια/συνθέτης Loreena McKennitt παρασύρει το κοινό σε ένα πλούσιο μουσικό ταξίδι, ερμηνεύοντας από παραδοσιακές κελτικές μπαλάντες έως και τα πιο δυνατά σημεία της τελευταίας της δισκογραφικής δουλειάς, AnAncientMuse. Γυρισμένο σε ανάλυση υψηλής ευκρίνειας HDTV, το DVD Νύχτες από την Αλάμπρα αιχμαλωτίζει τη μαγεία του ονειρικού παλατιού της Γρανάδα, τις εμπνευσμένες εκτελέσεις μίας ομάδας εξαίρετων μουσικών, και φυσικά, την αξέχαστη φωνή της ίδιας της Loreena McKennitt."

Η παραπάνω περιγραφή από το επίσημο site (http://www.quinlanroad.com) της Loreena McKennitt αντικατοπτρίζει πλήρως μπορώ να πω αυτό που νιώθει κανείς από τη στιγμή που θα βάλει το DVD στο drive του υπολογιστή και για τις επόμενες 2 ώρες που θα ακολουθήσουν. Μια υπέροχη μείξη κέλτικης μουσικής, φανταστικών μουσικών οργάνων και η μοναδική φωνή της Καναδής Loreena. Πριν λίγες ημέρες ήρθε από το εξωτερικό αυτό το υπέροχο album που είχα παραγγείλει και πραγματικά έχω μείνει άφωνος. Το dvd αγγίζει το τέλειο με τη μοναδική παρουσίαση του παλατιού και την υπέροχη ακουστική του ενώ τα δυο cd που περιλαμβάνει το πακέτο περιέχουν με τη σειρά τους τα 18 κομμάτια που ακούγονται στο dvd. Αν ψάχνετε κάτι το οποίο θα σας ταξιδέψει και θα σας ηρεμήσει τότε ακούστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Firefox fired up...

Χθες κυκλοφόρησε η έκδοση 2.0.0.9 του δημοφιλούς browser firefox. Η προηγούμενη έκδοση (2.0.0.8) είχε κυκλοφορήσει μόλις πριν 10 ημέρες! Τα παληκάρια της mozilla έχουν πάρει το θέμα της ασφάλειας πολύ σοβαρά, κάτι φυσικά που είναι το σημαντικότερο με τα σημερινά δεδομένα. Μικρές διορθώσεις ασφαλείας λοιπόν καθώς και διόρθωση αρκετών bugs.
Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση από εδώ: http://www.mozilla-europe.org/en/products/firefox/

PSP downgrade...


Μια παιχνιδομηχανή τόσο μικρή αλλά πανίσχυρη, με το κατάλληλο firmware φυσικά..
Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια, να ακούσετε μουσική, να δείτε βίντεο και φωτογραφίες ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Το psp βρίσκεται πολύ καιρό στην αγορά με πολύ καλές πωλήσεις αν και το αρνητικό είναι οι τιμές των παιχνιδιών οι οποίες παραμένουν στα ύψη. Εδώ έρχονται να δώσουν λύση τα CF (Custom Firmwares), πρόκειται για προγράμματα που βασίζονται στο γνήσιο F/W αλλά δίνουν τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, αναπαραγωγής παιχνιδιών από το memory stick. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως μπορείτε να έχετε σε μια κάρτα μνήμης τα αγαπημένα σας παιχνίδια και να τα τρέχετε από εκεί, γρήγορα, εύκολα και ... ανέξοδα. Στο internet κυκλοφορούν οδηγίες για το πως θα φορτώσετε ένα CF στο psp σας πολύ γρήγορα, όσο για αυτούς που έχουν αναβαθμίσει το μηχάνημα στο τελευταίο official F/W και πάλι υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα pandora.
Τον τελευταίο καιρό μου έχει δωθεί ή ευκαιρία να πειραματιστώ με διάφορες λύσεις downgrading και μπορώ να πω με σιγουριά πως αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται θα είσαστε ένας ευτυχής κάτοχος απελευθερωμένου psp.

Ubuntu 7.10 Released...


Η νέα έκδοση της γνωστής πλέον διανομής Linux, Ubuntu, είναι πλέον διαθέσιμη για κατέβασμα από τον επίσημο δικτυακό τόπο. Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά που θα βρείτε στην νέα διανομή είναι τα εξής:
  • Hardware management improvements - improved plug-and-play configuration for printers, as well as automatic firmware installation for Broadcom cards
  • Improved support for display systems - For laptop users, full support external VGA (projector) support is available out-of-the-box with easy reconfiguration when hardware is switched. For power users this release includes the ability to manage multiple monitors
  • Windows compatibility - Users with a dual partition can read from and and write to files that are on located in a Windows partition (including NTFS).
  • Enhanced user interface – Simple 3D screen effects and graphics enhance the user experience.
  • Desktop search – gives users the ability to search their entire desktop, whether for files, folders, chat logs or photos. This capability includes the deskbar applet, a central location on users' desktops for all local and web search operations.
  • Firefox plugins - automatic installation of popular Firefox plugins validated by Ubuntu for a richer, safer web-browsing experience.
Από τα παραπάνω ξεχωρίζω τη δυνατότητα ανάγνωσης/εγγραφής σε windows partition καθώς και τη λειτουργεία desktop search (λίγο MAC δε θυμίζει αυτό?).

Ένα λειτουργικό που σίγουρα αξίζει μια θέση στο δίσκο σας.
Κατεβάστε το απο εδώ: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Μεγάλες αλλαγές...

Warning!

Σε πολύ λίγα λεπτά αυτό το blog (τουλάχιστον με την παρούσα μορφή) ίσως να μην υπάρχει... Μπορεί να δείτε κάτι άλλο (redirection μυρίζομαι) ή απλά κ μόνο ένα μνμ (under construction).

Stay tuned....

Bleep.gr new spot!!!

Το νεο τηλεοπτικό spot της online κοινότητας bleep.gr είναι έτοιμο. Γίνετε μέλος και κάντε φίλους, ανεβάστε και δείτε βίντεο, ακούστε μουσική, ενημερωθείτε, παίξτε παιχνίδια και πάρτε μέρος σε συζητήσεις.

http://www.bleep.gr/ κάντε bleep ΤΩΡΑ!!!

Apple iPhone...

Μοναδικό, απίστευτό, ταχύτατο, πανέμορφο, λειτουργικότατο.. Λέξεις που δεν μπορούν να προσδιορίσουν πλήρως την ταυτότητα του iPhone. Πριν λίγες ημέρες είχα την ευκαιρία να το δω από κοντά, να το ξεκλειδώσω, να του φορτώσω κάποια πραγματάκια, να σερφάρω μαζί του, να πραγματοποιήσω κλήσεις, να ακούσω μουσική και να δω slideshow με τις αγαπημένες μου φωτογραφίες... Διαβάστε περισσότερα στo bleep (http://www.bleep.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=50&topic=702.0) όπου υπάρχει ειδικό review.

MAC OS X Tiger...

Έχω την εντύπωση πως περνάω μια περίοδο δοκιμών.. Σήμερα λοιπόν σειρά έχει το MAC OS X Tiger. Έχω ακούσει τόσα πολλά για αυτό και είπα να ρίξω μια ματιά (και) σε αυτό το λειτουργικό.. Είναι τόσο καλό όσο λένε, τόσο παραμετροποιήσιμο? Η εγκατάσταση έγινε σε εικονικό φυσικά σύστημα και όλα δείχνουν πως πήγαν όπως θα έπρεπε. Το κακό είναι πως υπάρχουν πολλές φορές κάποια προβληματάκια όταν προσπαθήσεις να κάνεις εγκατάσταση σε x86 μηχανήματα, πόσο μάλλον σε εικονικά.

Update: Πρώτες εντυπώσεις! Ελαφρύ, πολύ ελαφρύ!! Όμορφο! Πλούσιο.. Επιφυλάσομαι για τα υπόλοιπα.

BIOSHOCK IS OVER!!! (almost)....

Μόλις τερμάτισα ίσως το καλύτερο (προσωπική άποψη πάντα), ομορφότερο και τρομακτικό, FPS των τελευταίων ετών. Συντόμως ακολουθεί αναλυτικότατο review....

Επιτυχία....

Τελικά όλα πήγαν τέλεια, η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα και μπορώ πλέον να τεστάρω το γραφικό περιβάλλον beryl.. :ο) Τι καλά που θα ήταν κάποια πράγματα να είναι το ίδιο εύκολα και στα παράθυρα..

Linux update...

Τα πράγματα είναι απλά... Θέλω να αναβαθμίσω την υπάρχουσα διανομή Linux που έχω (Ubuntu 6.06) στην τελευταία έκδοση 6.10, οι αλλαγές πάρα πολλές κυρίως στο γραφικό περιβάλλον. Το καλό είναι πως η αναβάθμιση γίνεται αυτή τη στιγμή on-line...!! Σε περίπου μία ωρίτσα θα έχει τελειώσει αφού πρέπει να κατέβουν ούτε λίγο ούτε πολύ 1000+ αρχεία.. Θα δείξει..

Βροχή..

Βρέχει και πάλι.. Το φθινόπωρο μπήκε δυναμικά από ότι φαίνεται καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. Καιρός να βγάλουμε τα πουλόβερ από τη ντουλάπα και να ετοιμαστούμε για το χειμώνα ο οποίος προβλέπεται αρκετά βαρύς. Πάλι καλά που βρέχει για να κάνουμε κ καμία δουλειά. :)

Bishock!!

Επιτέλους το BIOSHOCK, ο πνευματικός διάδοχος του System Shock 2, βρίσκεται στο δίσκο μου! Προς το παρόν το απέκτησα με πλάγια μέσα (αν και βλέπω να αγοράζω συντόμως την Collectors Edition) αλλά από τη στιγμή που το εν λόγω game έχει 5 διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας δε μου άφησε και πολλές επιλογές..
-Ενσωματώνει την νεότερη έκδοση Securom (άρα disk check για το αν έχεις το γνήσιο δισκάκι στο drive).
-Απαιτεί on-line activation με το serian number.
-Download το .exe του παιχνιδιού.. (ναι σωστά διαβάσατε, το εκτελέσιμο δεν βρίσκεται στο dvd του παιχνιδιού).
-Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση με το διαδίκτυο διαγράφεται αυτόματα ο φάκελος εγκατάστασης του παιχνιδιού.
-Επίτρέπονται μόνο μεχρι 5 ταυτόχρονες εγκαταστάσεις / ενεργοποιήσεις του παιχνιδιού.

Περισσότερα σε λίγες μέρες...

Αγορές από το εξωτερικό...

Ποιός είπε ότι οι αγορές από εξωτερικό είναι επικίνδυνες ή απαιτούν έξοδα για την αποστολή των προϊόντων? Ένα από τα πιο γνωστά και αξιόπιστα online καταστήματα είναι το play.com το οποίο στέλνει οτιδήποτε παραγγείλετε εντελώς δωρεάν στην πόρτα σας. Παιχνίδια, ταινίες, βιβλία, είδη ρουχισμού και μουσικά cd είναι κάποια από τα πράγματα που θα βρείτε. Το μόνο που απαιτείται είναι μια πιστωτική/προπληρωμένη κάρτα και υπομονή 7~10 ημέρες μέχρι να έρθει αυτό που παραγγείλατε. Είναι πραγματικά κρίμα να πληρώσετε για ένα παιχνίδι 40€ εδώ στην Ελλάδα ενώ μπορείτε να το παραγγείλετε από το εξωτερικό με κόστος μόλις 11€.

How to blend an iPhone...

Ο παρακάτω τυπάκος είναι απλά απίστευτος.. Μην δοκιμάσετε κάτι τέτοιο στο σπίτι πόσο μάλλον με το νέο σας IPhone!!! :)

Βόλτα στα Θεοδώριανα... 2

Μερικές ακόμη...

Τα γύρω βουνά:


Ο δρόμος για τον καταράκτη:

και φυσικά ο καταράκτης:

Βόλτα στα Θεοδώριανα...

82 χιλ. βόρεια της Άρτας και σε υψόμετρο που αγγίζει τα 950 μέτρα, τα Θεοδώριανα βρίσκονται στα νοτιοανατολικά Τζουμέρκα. Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από έλατα και απόκρημνες κορυφές δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο ομορφιάς. Την Κυριακή που μας πέρασε έκανα μια βολτίτσα και πιστεύω αξίζει να μοιραστώ μαζί σας μερικές φωτογραφίες.

Φτάνοντας στο χωριό το καταπράσινο τοπίο είναι αυτό που κόβει την ανάσα:

Το νερό φυσικά τρέχει αύθονο:

Μια βόλτα από τον παραδοσιακό νερόμυλο και το παραδοσιακό πληντύριο ρούχων είναι επιβεβλημένη:

Η φωτογραφική μου δε με απογοήτευσε...

Το χωριό:

Δεν τελειώσαμε... έχει κ άλλο.. :)

Greenpeace energy revolution...



Απλά συγκλονηστικό το παραπάνω βίντεο της Greenpeace..

Sam & Max Season One...


Κατά καιρούς έχω αναφερθεί σε παιχνίδια τα οποία κεντρίσανε το ενδιαφέρον μου για αρκετούς λόγους. Τα περισσότερα λόγω πλοκής, άλλα λόγω γραφικών και πολλά λόγω humor, διασκεδαστικών διαλόγων κάτι το οποίο μπορώ να πω λείπει από πολλά σύγχρονα παιχνίδια.


Κάπου εδώ αρχίζει η αναφορά μου στο απίστευτα κωμικό και θεότρελο Sam & Max series.

Η ιστορία των κενρικών ηρώων του παιχνιδιού ξεκινά από ένα comic του 1987 το οποίο αποτελούσε ουσιαστικά μια παρωδία της αμερικάνικης κουλτούρας. Οι χαρακτήρες έγιναν ίσως ευρύτερα γνωστοί από το παιχνίδι Sam and Max: Hit the road που κυκλοφόρησε το 1993 (το οποίο δυστυχώς δεν έχω παίξει).

Ένας σκύλος (!) και ένας λαγός (!!), ιδιωτικοί αστυνομικοί στο επάγγελμα εμπλέκονται μονίμως σε κωμικοτραγικές καταστάσεις με απρόσμενα αποτελέσματα. Αν και η πλοκή των έξι επεισοδίων της πρώτης season μπορεί να σας μπερδέψει το σίγουρο είναι πως δε θα αντιμετωπίσετε το παραμικρό πρόβλημα με το χειρισμό ή τους γρίφους του παιχνιδιού. Άλλωστε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να "φτιάξετε" ελβετικό τυρί με ένα περίστροφο ή να απειλήσετε ένα ποντικό να σας επιστρέψει το τηλέφωνο που σας έχει κλέψει;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω το παιχνίδι κυκλοφορεί σε μορφή επεισοδίων (νεα τακτική και αυτή..) και επομένως έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε άμεσα το παιχνίδι μέσω διαδικτύου με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά. Κάθε επεισόδιο κοστίζει κάτι λιγότερο από 9 δολάρια (8,95 για την ακρίβεια) ή μπορείτε να αποκτήσετε ολόκληρο το πακέτο των 6 επεισοδίων με 35 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ανάπτυξης/έκδοσης: http://www.telltalegames.com/samandmax


Η Πάρνηθα καίγεται...














Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο... Η ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που λαμβάνει χώρα στην Πάρνηθα λόγω της φωτιάς που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της ή τα ελειπή μέτρα καταστολής της φωτιάς; ... Ευθύνες σίγουρα υπάρχουν αλλά η ουσία είναι πως 25 περίπου χιλιάδες στρέματα δασικής έκτασης εκτιμάται πως έχουν καταστραφεί μέχρι αυτή τη στιγμή ενώ η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Τα πράγματα για τους κατοίκους της Αθήνας θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολα από τη στιγμή που μια τέτοια καταστροφή δεν μπορεί απλά να διορθωθεί με μια αναδάσωση..

Ζέστη, ζέστη, ζέστη...


Το θερμόμετρο ανεβαίνει καθημερινά, τα air-condition δουλεύουν φυσικά στο τέρμα και γενικότερα επικρατεί μια ατονία, μια βαρεμάρα.. Η ζέστη μας έχει καταβάλει και το μόνο στο οποίο ελπίζουμε είναι να πέσει λιγάκι η θερμοκρασία την μεθεπόμενη ίσως εβδομάδα γιατί οι προβλέψεις δυστηχώς δείχνουν πώς και την εβδομάδα που ακολουθεί ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις (εξαιρείται ο καφές με τη συνοδεία καλής παρέας πάντα).

Forseti is on the loose...


Ο φίλτατος forseti αποφάσισε να αλλάξει όψη στο blog του μετά από αρκετό καιρό και από ότι φαίνεται προχωράει πολύ δυνατά. Να του ευχηθώ τα καλύτερα και ελπίζω πολύ γρήγορα να τελειοποιήσει αυτό που ξεκίνησε.

Ανανεώσεων συνέχεια...

Λοιπόν έφτασε το καλοκαιράκι (ή σχεδόν έφτασε, με τον καιρό που έχουμε ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος) και επειδή το blog φώναζε για μια ανανέωση πήρα λοιπόν τη μεγάλη απόφαση...
-Αλλαγή του background.
-Διαφάνεια* στο main body.
-Διαφάνεια* στο top & bottom sidebar.
-Αλλαγή χρωματικών συνδιασμών.
-Αλλαγή του top logo.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αδερφό μου, στον μπλιπομανή Χάρη (header logo) και στο φιλαράκι (287 λελε) Βασίλη για τις παρατηρήσεις τους-υποδείξεις.

*Ευτυχώς ή δυστυχώς μπορείτε να θαυμάσετε το νέο, ανανεωμένο και αέρινο look από το blog χρησιμοποιώντας μόνο τον αγαπημένο μου Firefox.. O I.E. δεν υποστηρίζει transparency.. :(

Απλά δοκιμάστε το, ΤΩΡΑ!!!

http://www.livefeeds.gr/644589663/

Η εξέλιξη της ανάγνωσης στον 21ο αιώνα...


Εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκίνησε η διάθεση γνωστών περιοδικών αρχικά (βιβλία, εφημερίδες και περισσότερα περιοδικά θα προστεθούν στη συνέχεια) σε ηλεκτρονική μορφή από την εταιρεία e-na. Με τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας μπορείτε να αγοράσετε το τεύχος του αγαπημένου σας περιοδικού που σας ενδιαφέρει ή να εγγραφείτε συνδομητής, έπειτα μπορείτε πολύ εύκολα να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το αγαπημένο σας περιοδικό και να διαβάσετε / ξεφυλίσετε άμεσα με τη χρήση του του viewer που σας παρέχεται από το site. Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές και η ευκολία με την οποία γίνονται οι αναζητήσεις στο ηλεκτρονικό έντυπο θα σας καταπλήξει. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι το γεγονός πως η αξία του εκάστοτε περιοδικού μπορεί να είναι έως και 3 φορές χαμηλότερη από αυτή που θα το αγοράζατε στο περίπτερο. Επισκευθείτε το επίσημο site και κάντε μια δοκιμή, ανοίξτε ένα λογαριασμό και κατεβάστε δοκιμαστικά κάποιο έντυπο. Αξίζει να το δείτε.... ή μήπως να το ξεφυλίσετε?
www.e-na.gr

Ένα παιχνίδι για το τρελάδικο...


Τελικά τα adventures κυλάνε στο αίμα μου.. Η αγαπημένη μου συνδιαχειρίστρια πρότεινε πριν μερικές ημέρες το Sanitarum το οποίο είναι ένα τυπικό point-and-click adventure που κυκλοφόρησε το 1998 από την εταιρεία ASC Games. Πρόκειται για ένα άρρωστο, διεστραμμένο, εθιστικό, αηδιαστικό, πανέμορφο ψυχολογικό thriller που συχνά εξυμνείται για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί καθώς και για την πρωτοτυπία του. Το Sanitarium αφηγείται την ιστορία ένός ανθρώπου που έχει αμνησία και προσπαθεί να ανακαλύψει τις λεπτομέρειες που τον οδήγησαν στον εγκλεισμό του σε ένα τρομακτικό άσυλο. Ένας άνθρωπος χαμένος ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, ανάμεσα στις παραισθήσεις και την πραγματικότητα κυνηγημένος από τα φαντάσματα του παρελθόντος ψάχνει να βρεί την αλήθεια, τη λύτρωση, τη ζωή..

Η απίστευτη μουσική που παίζει στο background θα σας καθηλώσει ενώ οι περισσότερες τοποθεσίες του παιχνιδιού θα στοιχειώσουν τα όνειρά σας. Ένα μοναδικό παιχνίδι πρόκληση. Χωρίς άλλη κουβέντα απλά δοκιμάστε το.

Portable Apps...

Πόσες φορές θα θέλατε να έχετε πρόσβαση από παντού στο γραμματοκιβώτιό σας, να έχετε μαζί σας το MSN, τον αγαπημένο σας browser ή ολόκληρη τη σουίτα γραφείου ή ακόμη και ένα antivirus? Μέχρι πριν λίγο καιρό θα φάνταζε απίστευτο όμως σήμερα τα πάντα είναι φορητά και χωράνε στο φλασάκι σας.. Οι αγαπημένες σας εφαρμογές έχουν συρρικνωθεί και τρέχουν απίστευτα εύκολα πολλές φορές μέσα από ένα εύχρηστο μενού...


Το επίσημο site όπου μετατρέπει τα αγαπημένα σας προγράμματα σε φορητές εκδόσεις είναι το:
-http://portableapps.com/
-Επίσης χρήσιμο είναι και το http://www.portablefreeware.com/
-Τέλος μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά και στο http://www.pendriveapps.com/

Αν ψάξετε λίγο παραπάνω είναι σίγουρο πως θα βρείτε και εμπορικές εφαρμογές οι οποίες δεν απαιτούν εγκατάσταση στο δίσκο σας και τρέχουν απρόσκοπτα. Αυτό φυσικά μου μοιάζει ψιλοπαράνομο επομένως καλό googling.. :)

Runaway 2: The dream of the turtle

Είχα αναφερθεί πριν αρκετό καιρό σε ένα adventure που με είχε καθηλώσει με την μοναδική ιστορία του, το απίστευτο γέλιο που έβγαζε καθώς και την πολύ όμορφη μουσική του.

Χθες ολοκλήρωσα το δεύτερο παιχνίδι της σειράς runaway, δημιούργημα μιας σχετικά άγνωστης εταιρείας που εδρεύει στη Μαδρίτη με τον διακριτικό τίτλο Pendulo Studios.

Ο λόγος για το Runaway 2: The Dream of the turtle.

To συγκεκριμένο παιχνίδι απευθύνεται σε όλους του φίλους των adventure games για πολλούς και διάφορους λόγους.
Σας αρέσει το χιούμορ, τα καρτουνίστικα γραφικά, οι έξυπνοι γρίφοι, οι σκηνές δράσης, η όμορφη μουσική, οι εκκεντρικοί χαρακτήρες και φυσικά να έχετε το ρόλο του ήρωα που πάντα σώζει το κορίτσι?
Τότε πρέπει οπωσδήποτε να παίξετε το runaway!

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινάει κάπως παράξενα... ενω στην πορεία παραξενεύει κ άλλο (όχι που θα γλυτώνατε).
Η Gina Timmins, κεντρικός ήρωας του παιχνιδιού, για άλλη μια φορά (αφού την γλύτωσε στο πρώτο παιχνίδι Runaway: A road adventure) βρίσκετε σε μια πολύ περίεργη κατάσταση. Πετάει στα 3000 πόδια με ένα υδροπλάνο και κάποιος προσπαθεί να την ρίξει σε ένα μυστήριο νησί με το όνομα Mala. Αυτός ο κάποιος μαθαίνουμε πως είναι ο Brian Basco (BB για συντομία) επίσης κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού και φυσικά στενός (πλέον) φίλος της Gina..

Οι σεναριογράφοι φρόντισαν ώστε να μας δώσουν μια γερή δόση δράσης και μυστηρίου μέσα από 100 μαγευτικές τοποθεσίες, 30 θεότρελους χαρακτήρες και απίστευτη μουσική/ηχητικά εφφέ ποιότητας 5.1

Αν και κατά τη διάρκεια της ιστορίας θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και μυστικά η συνομωσία που θα αρχίσει να αποκαλύπτεται θα κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον σας και είναι σίγουρο πως....... κάπου εδώ θα σταματήσω τα spoiler λόγω του ότι το τέλος .. του παιχνιδιού σας επιφυλάσει μια μεγάλη έκπληξη.

**Επόμενο προγραμματισμένο adventure είναι το αρκετά παλιό sanitarium. Μου το πρότεινε το γλυκό μου αγγελούδι, μου φάνηκε ενδιαφέρον και προσεχώς θα εγκατασταθεί στο δίσκο μου.

Meet George!!

Ο παραπάνω εικονιζόμενος κύριος (avatar στην ουσία) είναι ο George!
Τι ακριβώς είναι ο George? Δημιούργημα της http://www.icogno.com/ που ασχολείται με Project Τεχνητής Νοημοσύνης θα σας εκπλήξει ευχάριστα (μερικές φορές) με τις άμμεσες και έξυπνες απαντήσεις του. Το κακό είναι πως μπορεί να πει πολλά χαζά πολλές φορές αλλά όπως κάθε πρόγραμμα Τ.Ν. μαθαίνει. Ανταλλάξτε απόψεις μαζί του εδώ.

Cool commercial..

Η διαφήμιση είναι πολύ σημαντική για κάθε προϊόν και επιχείρηση. Η Nissan δείχνει να το γνωρίζει αυτό και δημιουργεί πάντα πρωτότυπες και όμορφες διαφημίσεις.. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία από αυτές που μου άρεσε ιδιαίτερα.



credits go to mr. bing.

FR-041: Debris by Farbrausch....



Η ομάδα που ακούει στο όνομα Farbrausch είναι λίγο πολύ γνωστή σε όσους ασχολούνται με τη demoscene. 6 τρελαμένοι έχουν κάνει τα απίστευτα και καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν για μια ακόμη φορά. Ο λόγος? Μα φυσικά το νέο τους demo που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Δικαιολογημένα βγήκε Winning demo στο Breakpoint 2007.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.


Να το κατεβάσετε από εδώ: http://pouet.net/prod.php?which=30244 για μεγαλύτερη απόλαυση και φυσικά να επισκευθείτε την επίσημη σελίδα των δημιουργών εδώ, http://212.202.219.162/, μόνο και μόνο για να δοκιμάσετε το πρώτο επίπεδο από ένα FPS που ετοιμάζουν με το περίεργο όνομα .kkrieger. Το περίεργο και παράλληλα εντυπωσιακό είναι πως δεκάδες τερατάκια, μουσική υπόκρουση, γραφικά κ.λπ. έχουν χωρέσει σε ένα αρχειάκι μόλις 96 kilobytes.

Google Maps..


Το Google μάλλον θέλει να μας τρελάνει.. Ποιοτικές υπηρεσίες, δωρεάν πάνω από όλα, χρήσιμες για τον κάθε χρήστη. Το Google Maps είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια παροχής υπηρεσιών χαρτογράφησης στον καθημερινό χρήστη. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μου χάραξε διαδρομή από το κέντρο της Άρτας μέχρι την Αθήνα, με ενημέρωσε για τη χιλιομετρική απόσταση καθώς και για τον προβλεπόμενο χρόνο άφιξης στον προορισμό μου.
Το παραπάνω είναι ένα πολύ απλό παράδειγμα μου έδωσε όμως αφορμή να σκεφτώ πιο σοβαρά το ταξιδάκι που θέλω πολύ να κάνω μέσα στο καλοκαίρι..

Artinoi.gr THE MEETING!!!

-12.321 Μέλη...
-1.000.000.000 Μηνύματα...
-7.000 Θεματικές ενότητες...
-Ένα FORUM...
ARTINOI.GR The Meeting Reloaded

"Εν Άρτη", 09/04/2007, 14:00 pm.

Μια μεγάλη κ τρελή παρέα ανθρώπων που αποφασίσανε να γνωριστούνε και να μην κρύβονται πλέον πίσω από ένα nickname.

-2 νέοι (και ωραίοι...) ποζάρουν με ένα παλαιότερο μέλος.

-Η φωτό ξεγελάει........

-Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι..


-Τι καλά που περνάμε.. ε?

-Νιώθω πολύ άσχημα ανάμεσα σε τόσους παλιούς...

Τελικά μετά από πολύ γέλιο, πολύ περισσότερες μπύρες (όχι, δεν είμαστε καλά παιδιά) , χρήσιμες συζητήσεις-γνωριμίες κ.λπ. μαζευτήκαμε λίγο μετά της 6 (άλλωστε ο σερβιτόρος μας είχε βαρεθεί) Η υπόσχεση ήταν να ξαναβρεθούμε ακόμη περισσότεροι και να περάσουμε ακόμη καλύτερα. Όσοι δεν ήρθανε, απλά ΧΑΣΑΝΕ!

Customizing.....

Ανανεώσων συνέχεια λοιπόν..

-Αλλαγή του background με δικό μου (προχειροδουλειές θα κάνουμε τώρα?)
-Αλλαγή του top banner.
-Αλλαγή των χρωματικών συνδυασμών του template.
-Προσθήκη ενός poll (beta).

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Με την ευκαιρία αυτών των άγιων ημερών να ευχηθώ σε όλους Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και να περάσετε απίστευτα όμορφα όπου κ αν πάτε-ότι κ αν κάνετε.

Ψηφίστε τα 7 Νέα Θαύματα του κόσμου...

Στις 7 Ιουλίου 2007 ολοκληρώνετε η ψηφοφορία για τα 7 Νέα Θαύματα του κόσμου. Ναι, πολύ σωστά διαβάσατε, ψηφίζουμε για τα επτά νεα θαύματα του κόσμου ανάμεσα στα οποία είναι ο Παρθενώνας και ο ναός της Αγιας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ψηφίστε τώρα. Πληροφορίες εδώ: http://www.new7wonders.com