On-Line Shopping...

Για άλλη μια φορά ήρθε η στιγμή να εκθειάσω τις on-line αγορές την ευκολία με την οποία μπορείς να βρείς οτιδήποτε καθώς και τα χρήματα (σαφώς λιγότερα έναντι των τοπικών καταστημάτων) που καλείσαι να πληρώσεις.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά πρέπει να εκδόσεις μια προπληρωμένη ή πιστωτική κάρτα VISA (οι Visa γίνονται δεκτές από όλα τα καταστήματα). Όποιος δεν θέλει να πληρώνει μηνιαία πάγια κ.λπ. (όπως εγώ) μπορεί να επιλέξει την προπληρωμένη και ανώνυμη κάρτα της τράπεζας Κύπρου. Συμπληρώνοντας μια απλή αίτηση μέσα σε 15 λεπτά θα έχετε αποκτήσει την κάρτα σας και θα είσαστε πλεον έτοιμοι για τις αγορές σας.

-Τι αυτό ήταν όλο?

Όχι ακριβώς. Για λόγους ασφαλείας και όταν μιλάμε για αγορές εξωτερικού καλό είναι να ανοίξετε ένα λογαριασμό στην υπηρεσία paypal*. Το paypal είναι μια υπηρεσία στην οποία εμπιστευόσαστε τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών σας με αποτέλεσμα ο πωλητής να μην βλέπει τα στοιχεία σας, επιπλέον σας παρέχει μια επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την χρέωση της κάρτας σας. Παρέχεται δωρεάν και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης.
Αρχικά επιλέγετε το είδος του λογαριασμού (personal είναι το προτεινόμενο), και τη χώρα. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσουμε τα στοιχεία της κάρτας μας**, διεύθυνση, τηλέφωνο και μια έγκυρη διεύθυνση e-mail.
Την πρώτη φορά θα αφαιρεθούν από το λογαριασμό σας 1,5€ (για λόγους επιβεβαίωσης) τα οποία θα σας επιστραφούν με την πρώτη συναλλαγή.
Μια τελευταία λεπτομέρεια, κατά την πρώτη χρέωση στο statement θα εμφανιστεί και ένας 4ψήφιος κωδικός τον οποίο πρέπει να τον καταχωρήσετε στο paypal για να γίνει verified η κάρτα σας.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως θα παρατηρήσετε η διεύθυνση που σας δίνω ξεκινάει με "https://" πράγμα που σημαίνει πως βρισκόμαστε σε ασφαλή τοποθεσία (αυτό το επιβεβαιώνει και το λουκετάκι κάτω δεξιά στον browser) και μπορούμε να δώσουμε τα στοιχεία της κάρτας μας χωρίς πρόβλημα.
**Όσο αφορά της κάρτες της τράπεζας Κύπρου, λόγω του ότι είναι προτυπωμένες και φυσικά ανώνυμες στα πεδία όνομα και επώνυμο συμπληρώνουμε "Prepaid Card".

30 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωω αν κ θα επανελθω με ερωτησεις οπως
"Μπορω να κανω account στη paypal κ να της φορτωσω λεφτα απο τραπεζα,χωρις να βγαλω καποια καρτα?" :D

AVenGer! είπε...

Nope! Aυτό δε γίνεται.. Το paypal είναι κάτι σαν διαμεσολαβιτής μεταξύ εσένα (κάρτα) και του πωλητή (καταστήματος).

Ανώνυμος είπε...

thnxxx alla exw aporia!!exw thn prepaid ths kuprou...k kati ginetaikdn mporw na kanw account so paypal...sto iban number ti prepei na grapsw???thnx:)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε/η φίλε/η μου επέλεξες σίγουρα personal account στο paypal ή μήπως premiere?

Ανώνυμος είπε...

personal epele3a...genika uparxei kollhma...anafereis sto telos oti prepei na grapsoume sto onomatepwnumo prepaid card...auto 8a to kanw apo thn arxh h mono sta stoixeia ths kartas??exw mperdeutei k paidevomai apo x8eees:(

Ανώνυμος είπε...

Απο την αρχή βάζεις prepaid card. Στο Account type επιλέγεις Checking και δεν συμπληρώνεις ΙΒΑΝ (αυτός είναι ο αριθμός του τραπεζικού σου λογαριασμού).

Ανώνυμος είπε...

mouvgazei auto:This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
den 3erw ti paizei:( anywayeuxaristw para para polu gia th voh8eia k sorry gia thn anwnumia apla vrhka to blog mesw google se anazhthsh gia thn karta k to paypal:P :)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν δεν έχουν περάσει τα χρήματα στο λογαριασμό σου με αποτέλεσμα το paypal να βρίσκει άδεια κάρτα.

Miranda είπε...

Ηρθα!
Ακομα εν εχω κανει sign up στη paypal.με ρωταει τηλεφωνο,διευθυνση κ τετοια..Ειναι στανταρ ασφαλες?
Αν βαλω αντι του σταθερου που ζηταει,το κινητο μ,θα αλλαξει κατι?
Επισης,στη τραπεζα Κυπρου που παιρνεις την προπληρωμενη,τι χαρτια σου ζητανε ακριβως για να τη βγαλεις?

Ανώνυμος είπε...

ασφαλές είναι! δεν το συζητάμε. βάλε κινητό αν θέλεις κ εγώ το ίδιο έκανα.
Για την κάρτα απαιτείται ταυτότητα και ΑΦΜ (νομίζω δεν είναι απαραίτητο). Σε 10 λεπτάκια έχεις κάρτα.

Miranda είπε...

Θα μου στελνουν τπτ διαφημιστικα κτλ στο σπιτι μετα?

Ανώνυμος είπε...

nope. absolutely nothing!

Miranda είπε...

Na sai kala vre Liako m :))))

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν συγνώμη που χάθηκα,αλλά ΜΕΓΑΛΗ ιστορία.

Δε μ λες η prepaid visa τι ακριβως είναι;
Βάζεις εσύ όσα θέλεις μέσα και αν τελειώσουν παπαλα;
ή μία από τα ίδια με επιτόκια πιστωτικά όρια και άλλα πολλά.
αν είναι το πρώτο ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ.

AVenGer! είπε...

Που είσαι ρε εξαφανισμένε?

Λοιπόν η prepaid (της Κύπρου τουλάχιστον) ειναι μια καρτούλα που εκδίδεται δωρεάν δεν έχει τόκους, συνδρομες ορια κ.λπ. Βάζεις όσα θέλεις για να κάνεις την αγορά σου κ είσαι έτοιμος.

Ανώνυμος είπε...

Super.
Δευτέρα πάω να βγάλω μία , να γίνω πιο ενεργό μέλος της καταναλωτικής κοινωνίας!!!

By the way, το τηλ μου σωστά το έχεις γράψει, θα σε πάρω αύριο ή μεθαύριο να σου τα πω.

Καληνύχτα τώρα και κατέβασε το καινούργιο επεισόδιο LOST χιχιχιχι.

AVenGer! είπε...

Βγάλε κ εσύ μια, ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

Το LOST το έχω ήδη.. μουχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Νιαααααααααα ειναι γεγονος, επιτελους το πηρα αποφαση να βγαλω καρτα :D

Σελει εναν τετραψηφιο βεβαια τωλα κ θα παρω τη Κυπρου να τη ρωτησω...
Ελπιζω να μην εχω αλλη απολια :D

AVenGer! είπε...

Ναι πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο και να ζητήσεις αυτό τον κωδικό. Στο υποκατάστημα δε νομίζω να μπορούν να τον δούνε. θα πάρουν τηλέφωνο στα κεντρικά. άντε καλές αγορές

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να καταλάβω αυτο τον κωδικό με την paypal γιατι απλά δεν ανοίγει τον λογαριασμό και πεδεύει τον κόσμο.δεν έχει ο καθένας την όρεξη να παίρνει τηλ στις τράπεζες και να λες στους υπαλλήλους και να τους ρωτάς ξέρεις την paypal και μπλα μπλα.και να περιμένεις και πόση ώρα στο τηλ.

AVenGer! είπε...

για λόγους ασφαλείας γίνονται όλα :)

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδία αγόρασα και εγώ την prepaid της κύπρου και είμαι καταευχαριστημένος.την σύνδεσα και με το paypal και εδώ έχω μια ερώτηση απο που μπορώ να αλλάξω το paypal να παίρνει πρώτα τα λεφτά που έχω στο paypal και αν δεν φτάνουν τότε να τραβάει λεφτά και απο την κάρτα.ας βοηθήσει κάποιος που ξέρει

Ανώνυμος είπε...

ξέχασα να πω ότι δεν χρειάζετε να πάρεις τηλ στην τράπεζα για να σου δώσουν το κωδικο του paypal μπορείς να δεις online της αγορές από την κάρτα σου και φαίνετε ο κωδικος.η σελιδα για να παρακολουθείς online την κάρτα είναι http://www.prepaidcards.gr/default.asp?siteID=1&pageID=1&langID=1

AVenGer! είπε...

δε νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο που ζητάς φίλε μου...
όσο για το λινκ σε ευχαριστώ πολύ!

timoleo είπε...

gia na telioso to registration sto ebay tha ithela na rotiso pios eine o CREDIT CARD NUMBER kai pios eine o CARD IDENTIFICATION NUMBER

AVenGer! είπε...

καλημέρα φίλε μου, αν και στο ebay μπορείς να πληρώσεις με pay-pal o credit card number είναι φυσικά ο αριθμός στο μπροστινό μέρος της κάρτας και ο identification number είναι ο τριψήφιος (ΟΧΙ κάποιος τετραψήφιος αν υπάρχει) αριθμός στο πίσω μέρος της κάρτας συνήθως δίπλα από το πλαίσιο που είναι για υπογραφή.

timoleo είπε...

nai kai ego auta ta 2 patao kai leei credit or debit card - Please make sure your card number is correct. eno exo patisei akrivos auta ta 2

timoleo είπε...

ekei pu leei cart holder name vazo Pre paid card?

AVenGer! είπε...

prepaid βάζεις

timoleo είπε...

gt den ftiaxnete to account kai mu vgazei credit or debit card - Please make sure your card number is correct afu ta exo valei ola sosta yparxei periptosi na pezi tpt allo provlima?