Φιλία ή "φιλία"...

Φιλία.. Υπάρχει στις μέρες μας? Αληθινή φιλία. Φιλία που να μη βασίζεται στο συμφέρον, στο κέρδος, στην εκμετάλευση. Αν ρωτήσετε εμένα μην περιμένετε καταφατική απάντηση.
Φίλος δεν είναι αυτός που το δηλώνει αλλά αυτός που το δείχνει. Φυσικά σε μια φιλία δεν απαιτούμε πράγματα, δεχόμαστε τον άλλο όπως είναι. Δεν μπορεί, δεν θα το κάνει κ δεν πρέπει να αλλάξει για εμάς. Αυτός που θα αλλάξει αμέσως κ θα δεχθεί όποια αλλαγή προτείνουμε μάλλον αποσκοπεί σε κάτι άλλο.
Έχω κάνει πολλές φορές το λάθος να εμπιστευτώ άτομα που δεν έπρεπε. Αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο καιρό αυτοί περέμειναν γνωστοί-άγνωστοι ενώ κάποιοι που δεν τους είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία αποδείχθηκαν αντάξιοι της λέξης "φίλος".
Με πόσους "φίλους" βγαίνεται ή πιο σωστά βγαίνεται μαζί? Περνάτε χρόνο μαζί? Σας έχουν ζητήσει αυθόρμητα να πάτε μια βόλτα? Μιλάτε για θέματα που σας προβληματίζουν? Ζητάτε τη γνώμη τους? Το σημαντικότερο, δείχνουν να ενδιαφέρονται? Μήπως δεν είναι φίλοι σας..?
Δεν δηλώνω ειδικός? Πως θα μπορούσα άλλωστε. Δηλώνω παθών και ευγνώμων. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.
Τον τελευταίο καιρό μια ευχάριστη έκπληξη ήρθε να συμπληρώσει την απόψή μου πάνω στο συγκεκριμένο-ευαίσθητο θέμα. Πόσους ανθρώπους έχετε γνωρίσει κάτω από περίεργες συνθήκες να τους έχετε σχεδόν ξεχάσει ή να νομίζετε ότι σας ξέχασαν, η όποια επικοινωνία να είναι ελλιπής αλλά παρόλα αυτά να επιμένουν να σας γνωρίσουν καλύτερα? Αν αποσκοπούσαν σε κάτι θα έμπαιναν σε όλο αυτό τον κόπο? Τους αξίζει μια ευκαιρία?

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

dokimase gia na ma8eis. k meta pes k se mena ti egine:P

AVenGer! είπε...

exw hdh dokimasei

Ανώνυμος είπε...

k ti egine?

AVenGer! είπε...

kati poly omorfo

Billy The Kid as BTK είπε...

seiroula, keep on rocking in a beautiful world...epeidh kanw ton vego 8a se tilefwnisw kapou sto S-K etsi lew toulaxiston.

AVenGer! είπε...

the world is really beautiful my friend.. elpizv na ta poume syntoma, sto treximo eimai k egw.