AvenGerious! Linuxovious...

Log file No:2345748
07/03/2008, 00:30 a.m.
Status: Trying to install Windows and Natively install Ubuntu Linux.
Result: Total loss of time.
07/03/2008, 16:00 p.m.
Status: Formatting and reinstalling Windows and Ubuntu Linux.
Result: Success!

Όπως συμβαίνει πάντα κάτι μπορεί να παει στραβά και εκεί που νομίζουμε πως όλα βαίνουν καλώς να σου εμφανίζεται ένα μνμ του τύπου "Error 17". Τώρα εγώ πρέπει να ξέρω τι είναι αυτό το "Error 17"? Τέλος πάντων, με τα πολλά (φορματ, δοκιμές) βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω πως είμαι πλέον ένας χαρούμενος κάτοχος dual boot συστήματος με Windows XP και Ubuntu Linux 7.10
Δεν είμαι νέος στο χώρο μπορώ να πω, έχω ασχοληθεί και παλιότερα (αχ, Mandrake 8.2) αλλά και τον τελευταίο καιρό με διάφορες διανομές είτε σαν live cd είτε σε εικονικό μηχάνημα πριν πάρω τη μεγάλη απόφαση να κάνω καθαρή εγκατάσταση κάποιας διανομής.
Το Linux έχει φτάσει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό ολοκλήρωσης με αποτέλεσμα σχεδόν τα πάντα να γίνονται αυτόματα. Οι διανομές είναι φιλικές προς το χρήστη και με πολλά συνοδευτικά προγράμματα που για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Mp3, divx με ελληνικούς υπότιτλους, ogg, pdf, doc, xls και λοιπά αρχεία είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω Linux και τρέχουν απρόσκοπτα.
Προσωπικά επέλεξα μια πολύ γνωστή διανομή με πολύ καλή υποστήριξη και τρελά repositories (βάσεις λογισμικού), ο λόγος για το Ubuntu της Canonical Ltd. Ακόμα δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο να πω, ίσως γιατί ακόμη δεν ενεργοποίησα το compiz-fuzion ;) , κάτι για το οποίο θα γράψω σε επόμενο πόστ.

The best are yet to come.