A simple photoshop tut...

Πολλές φορές θα χρειαστούμε ένα όμορφο εφέ σε κάποια εικόνα που επεξεργαστήκαμε ή σε μια απλή λέξη για να την τονίσουμε. Το πιο απλό είναι το Mirror effect που μπορούμε να το κάνουμε πανεύκολα με το photoshop. Ας αρχίσουμε..

Δημιουργούμε ένα νεο καμβά σχεδίασης και γράφουμε κάτι ή εισάγουμε ενδοχομένως την εικόνα που θέλουμε να δημιουργήσουμε το εφέ.


Γράφουμε αυτό που θέλουμε επιλέγοντας χρώμα, γραμματοσειρά κ.λπ.


Έπειτα ακολουθούμε τις εντολές Layer > Duplicate layer για να κάνουμε ένα αντίγραφο του layer που δουλεύουμε. Συνεχίζουμε με Edit > Free transform και πιάνουμε το νέο layer από το πάνω κεντρικό κουτάκι και το τραβάμε προς τα κάτω για να δημιουργηθεί το είδωλό του. Επίσης επιλέγουμε Edit > Transform > Skew για να το τραβήξουμε λίγο προς τα δεξιά. Κάνουμε διπλό κλικ μέσα στο layer για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές και μετά στα δεξιά και στην καρτέλα Layers κάνουμε δεξί κλικ και Rasterize layer.


Τέλος επιλέγουμε το εργαλείο ορθογώνιας επιλογής Rectangular marquee tool (πατάμε το πλήκτρο Μ) και στο κουτάκι Feather εισάγουμε την τιμή 15px. Επιλέγουμε το μισό είδωλο που δημιουργήθηκε πριν και πατάμε μια φορά το Delete. Θα έχουμε το αποτέλεσμα της εικόνας παρακάτω..

Τώρα αν αλλάξουμε κ λίγο το background θα έχουμε ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Εύκολο δεν ήταν? Οι παραλαγές είναι πολλές και η τιμή feather μπορεί να αλλάξει ώστε να μας ικανοποιεί πλήρως.
*Με κλικ πάνω στις εικόνες μπορείτε να τις δείτε σε φυσικό μέγεθος.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

s' eyxaristw para poluuu :D :**

AVenGer! είπε...

:)