Nokia 5800 XpressMusic

Πέρασαν αρκετές ημέρες από τη στιγμή που έχωσα τον bro (να 'ναι καλά το παιδί) στο τοπικό κατάστημα Vodafone προκειμένου να μου αγοράσει το νέο touch κινητό της Nokia. Ο λόγος για το 5800 XpressMusic που όπως μαρτυρά και το όνομά του έχει σαφώς μουσικό προσανατολισμό (αλλά όχι μόνο). Το κινητό ήταν (και είναι βασικά μέχρι αυτή τη στιγμή) διαθέσιμο μόνο σε μπλέ χρώμα και ευτυχώς δεν είναι ούτε έχει κυκλοφορήσει branded από κάποια εταιρεία.Αυτό που εντυπωσιάζει με μια πρώτη ματιά είναι φυσικά η οθόνη αφής 3,2", 16:9, 16 εκατομυρίων χρωμάτων, η προσεγμένη κατασκευή και το μικρό βάρος. Η Nokia κατασκεύασε μια συσκευή όλα-σε-ένα αφού από άποψη χαρακτηριστικών είναι υπερπλήρης. Τι να πρωτοαναφέρω, δυνατό ηχείο με πολύ καλή απόδοση, ασύρματο δίκτυο, GPS, ραδιόφωνο με RDS, bluetooth, υποστήριξη για .flv και .swf αρχεία, πολλαπλές αφυπνίσεις (επιτέλους) και μεγάλη αυτονομία.

Θετικότατες εντυπώσεις μου άφησε τόσο η οθόνη αφής όσο και το λειτουργικό το οποίο είναι ταχύτατο και άμεσο σε κάθε εντολή. Είχα βαρεθεί να κάνω αναβαθμίσεις στο Ν73 μέχρι να στρώσει. :Ρ Άξια αναφοράς είναι η σύνταξη μηνυμάτων, ούτε ένας ούτε δυο αλλά τέσσερις διαφορετικοί τρόποι μας δίνονται για να γράψουμε ένα μνμ, το κλασσικό πλέον αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο με Τ9, μίνι qwerty πληκτρολόγιο, full qwerty και .. χειρόγραφο! ναι καλά διαβάσατε το 5800 έχει δυνατότητα για εισαγωγή χειρόγραφου κειμένου με τη βοήθεια της πένας.
Μιας και είπα πένα... Δεν αναφέρθηκα καθόλου στα περιεχόμενα της συσκευασίας. Εκτός λοιπόν από το κινητό (ντάααα) στο κουτί θα βρούμε ένα δεύτερο πενάκι, μια πένα με σχοινάκι για να την κρεμάσετε στο κινητό σας, μια βάση στήριξης, μνήμη 8GB!, καλώδιο για να συνδέσετε το κινητό με την τηλεόρασή σας, τον φορτιστή, στερεοφωνικά ακουστικά, καλώδιο USB, ένα mini DVD με το πρόγραμμα διαχείρισης της συσκευής, μια βολική θήκη για την προστασία του κινητού και φυσικά οδηγίες χρήσεως.

Χαρακτηριστικά
:
Οθόνη: 360 x 640 pixels, 3.2 inches
Χρώματα Οθόνης:16.000.000
Ανάλυση Κάμερας: 3.15 Megapixels
Μέγεθος Φωτογραφίας: 2048x1536 pixels
Αυτόματη Εστίαση
Εγγραφή Βίντεο
Ραδιόφωνο
MP3 player
Ενσωματωμένη Μνήμη: 81MB
Bluetooth με A2DP
WiFi
3G ,HSDPA
Quadband
GPRS
WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds Ναι
Χρόνος Ομιλίας: έως 8 ώρες
Χρόνος Αναμονής: έως 400 ώρες
Βάρος (gr): 109g
Διαστάσεις (mm): 111 x 51.7 x 15.5 mm, 83 cc
Tv Out
Ανοιχτή Συνομιλία
Λειτουργικό Σύστημα Symbian
Συγχρονισμός με PC
SMS
MMS
Java MIDP 2.0

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

Σε μισώ ειναι το μόνο που μπορώ να πώ!

Αλλά επειδή είμαι ανώτερος άνθρωπος!

Καλορίζικοοοοοοοοοοοο!!!!

AVenGer! είπε...

Με μισείς? Ακόμα κ εσύ?... Welcome to the club. Είσαστε πολλές!

Ευχαριστώ γλυκό μου!!!!!!!!

Miranda είπε...

Μεγεια αλλα εγω σελω το w960i, οποτε εν σε μισω τοσο :D



Α!Βολευομαι κ με κανα ομνια μωρε..

AVenGer! είπε...

Σε ευχαριστώ καλό μου!!!! Ναι μωρέ ξέρω ότι βολεύεσαι με ψιλοπράγματα εσύ.. Τσ τι είναι ένα ομνια.. Στα γενέθλιά σου θα το χεις!

Ανώνυμος είπε...

Αληθειααααααααααααααα????????
18 Ιουνιου τα εχωωωωωωωωωωωωωω!!

Ανώνυμος είπε...

ποσο πηγε το μαλλι btw?
Μετρητοις..

AVenGer! είπε...

μέχρι τότε... κάτι θα κάνουμε... :)
349 πήγε το μαλλί.

Ανώνυμος είπε...

Αρκετα φθηνο για τη κατηγορια του, μια χαρα :)
Μεγεια σουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!

AVenGer! είπε...

Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω