Monkeys all over...

Βρισκόμαστε ήδη στα μισά του καλοκαιριού και όπως είναι λογικό ιδιαίτερος χρόνος δεν υπάρχει για παιχνίδια αλλά όταν μιλάμε για ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που ξυπνάνε αναμνήσεις τότε μικρές παραχωρήσεις μπορούν να γίνουν.
Ο φετινός Ιούλιος μπήκε δυναμικά λοιπόν με δυο παιχνίδια που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση.


Ο λόγος αρχικά για τη σειρά 5 επεισοδίων υπό τον τίτλο Tales of Monkey Island όπου συνεχίζει την ιστορία του wannabe πειρατή Guybrush Threepwood. Μια μικρή παρένθεση εδώ, δεν έχω γελάσει περισσότερο στη ζωή μου και δεν θυμάμαι ίσως να έχω απολαύσει και τόσο πολύ οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα.
Παντρεμένος πλέον με την αγαπημένη του η οποία κατά τύχη έχει απαχθεί και πάλι από τον δαιμόνιο LeChuck βρίσκεται δεμένη στο πλοίο του από όπου ο ήρωας μας πρέπει να τη σώσει. Κάπως έτσι ξεκινά η νέα περιπέτεια που υπόσχεται να μας χαρίσει εκτός από αναμνήσεις στιγμές γέλιου και τραγελαφικές καταστάσεις.
Η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ προσεγμένη και η ποιότητα τόσο των γραφικών όσο και της μουσικής - διαλόγων είναι σε υψηλά επίπεδα όπως άλλωστε αρμόζει στο βαρύ όνομα που κουβαλάει.
Μπορείτε να τo παραγγείλετε από το επίσημο site της εκδότριας εταιρείας TellTale Games.

Η δεύτερη και πιο σημαντική ίσως είδηση είναι το remake του πρώτου παιχνιδιού ΜΙ, The secret of monkey island. Επανασχεδιασμένα γραφικά full hd ανάλυσης και η δυνατότητα προβολής οποιαδήποτε στιγμή και του αρχικού παιχνιδιού (πατώντας απλώς το F10) είναι κάτι που θα ευχαριστήσει τους παλιούς αλλά θα ξετρελάνει τους νέους παίκτες.
Αξίζει να το δείτε και να το αγοράσετε μέσω Steam στην τιμή των 9€. Λάβετε απλά υπόψη ότι είναι μεγαλούτσικο για να το κατεβάσετε, ~1,5 GB περίπου.

photos via Steam.