Μεγαλόχαρη Άρτας Reloaded


5 & 6 Σεπτεμβρίου είχα τη χαρά να βρεθώ για πρώτη φορά στη Μεγαλόχαρη. Αν και η απόσταση από την Άρτα είναι πολύ μικρή δεν είχα καταφέρει να επισκεφθώ αυτή την πανέμορφη (χωρίς υπερβολή) όαση και να ζήσω ένα 2ήμερο απόλυτης ηρεμίας ανάμεσα σε φίλους. Ειλικρινά μια πολύ όμορφη εμπειρία και ίσως το καλύτερο 2ήμερο που είχα έπειτα από πολύ καιρό.
Είχα την ευκαιρία να περπατήσω σε μοναδικά μονοπάτια και να γνωρίσω τον φιλόξενο κόσμο από κοντά όπου ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η απλότητά τους στοιχείο που δεν το συναντάς πλέον εύκολα ακόμα σε μια τέτοια κοινωνία. Λόγω υποχρεώσεων (λέγε με δουλειά) δυστυχώς δεν κατάφερα να μείνω και στο πανηγύρι που γίνεται κάθε χρόνο στο μοναστήρι της Θεοτόκου στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου αλλά επιφυλάσσομαι για του χρόνου (ποιος θα ψήνει σουβλάκια είπαμε??).
Αν σας δοθεί η ευκαιρία πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε μέχρι τους παραδοσιακούς νερόμυλους  ανάμεσα στα έλατα και τις καρυές.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα νέο τόπο - μια νέα πόλη αλλά στόχος μου είναι κάθε φορά να σας μεταφέρω ερεθίσματα. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανούσια πράγματα (εξαιρούνται οι στιγμές όπου πρέπει να κάψετε εγκεφαλικά κύτταρα  όπως και δήποτε), αρπάξτε την ευκαιρία και φύγετε το Σ/Κ, εξερευνήστε τις γύρω περιοχές, επισκεφθείτε μια άλλη πόλη, γνωρίστε ανθρώπους, ελάτε πιο κοντά με τη φύση, νιώστε λιγάκι ζωντανοί και βγείτε από την καθημερινότητα.
Τέλος οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία (τόσο τη δική μου όσο και του θείου Αλέκου) τον  καλό μας φίλο Σπύρο (ο οποίος έχει εξελιχθεί σε μέγα ψήστη), τη γυναίκα του Φόνη (πάντα γλυκιά και εξυπηρετική), τα κορίτσια τους Γαρυφαλιά και Φωτεινή (που μου έμαθε πως γράφεται το όνομά μου στα Αραβικά) and last but not not least το αγαπητό Άγγελο του οποίου έκανα κατάληψη στο κρεβάτι του :)
Είναι σίγουρα μια από τις εξορμήσεις που θα θυμάμαι για πάρα πολύ καιρό και θέλω σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία να επαναλάβω. Καλή παρέα και διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται.

**Όπως πάντα κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.

3 comments:

Amelie είπε...

χμ!ενδιαφερον!
παλι καλοπερασες κουφαλιτσα βλεπω...λουκανικακια μπολικα...ειδιλιακο τοπιο...πως να μην ερθει και η ανανεωση ε :P???παντα τετοια!!! :D

AVenGer! είπε...

αγάπη μου έτσι είναι αυτά.. τι να κάνουμε! τελείωνε με το καλό και πάμε μαζί βόλτα όπου θέλεις :)
ύψιλον.γάμα. με την παρέα που είχα κ εσύ θα καλοπερνούσες.

aggeloudi είπε...

mas kaneis na zileuoume kalo mou filaraki alla xalali sou...aksizeis na pernas teleia...!!!