Secure your .. walkabouts on the net!!

Τον τελευταίο καιρό το κακό με τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο έχει παραγίνει. Λογικό και αναμενόμενο μιας και η ζωή είναι δύσκολη, η κοινωνία άκαρδη και άπονη και ο καθένας θέλει να βγάλει ότι μπορεί (τουλάχιστον να βγάζει τα έξοδα του server). Όσοι όμως από εσάς χρησιμοποιείται Firefox είστε τυχεροί. Υπάρχουν κάποια πρόσθετα τα οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε πανεύκολα και να μπλοκάρετε πολύ μεγάλο μέρος των διαφημίσεων που σας κάνουν τη ζωή δύσκολη και βαραίνουν τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.

Η καλύτερη επιλογή είναι το Adblock Plus. Πρόκειται για ένα πολύ απλό αλλά πανίσχυρο πρόσθετο το οποίο έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει εικόνες (δεξί κλικ, κάτι αντίστοιχο με τη λειτουργία που έχει ήδη ο FF), διαφημιστικά λινκ, flash ads ή και ολόκληρους ιστοτόπους (το τελευταίο επιτυγχάνεται αν ακολουθήσετε την επιλογή, Εργαλεία >> Adblock Plus >> Προσθήκη φίλτρου π.χ. http://cdn5.tribalfusion.com/media/* ). Επιπλέον μπορείτε να μπλοκάρετε όλα τα σχετικά μπάνερ του Γούγλη, προσθέτοντας και πάλι ένα φίλτρο και τις διεύθυνσεις http://pagead2.googlesyndication.com/* και http://googleads.g.doubleclick.net/* .

Για αυτούς που είναι πιο σκληροπυρηνικοί υπάρχει και το Noscript το οποίο μπλοκάρει την εκτέλεση Javascript από ιστοσελίδες που δεν εμπιστεύεστε. Μετά την εγκατάστασή του θα εμφανιστεί κάτω δεξιά ένα κουμπί όπου σας επιτρέπει την εκτέλεση ή μη Javascript στη σελίδα που βρισκόσαστε.
Τέλος το PopupMaster υπόσχεται να σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά popup παράθυρα που σας προτρέπουν να εισάγετε τον αριθμό του κινητού της γυναίκας σας για να την εντοπίσετε, ή για να κατεβάσετε το νεο σουξέ του Σάαακη.
Bonus πρόσθετο: Άσχετο με την ασφάλεια αλλά για όλους εσάς που μου μοιάζετε και δουλεύετε καθημερινά με 30+ σελίδες τότε το scrolling για να πάτε από την πρώτη στην τελευταία μάλλον δεν βολεύει, οπότε κάντε εγκατάσταση το FoxTab και βρείτε άμεσα με 2 μόνο κλικ τη σελίδα που θέλετε.

Images via: addons.mozilla.org & /www.trackback.it

2 comments:

aggeloudi είπε...

ax ti tha kaname xwris esena!! xaxa

AVenGer! είπε...

πιθανότατα τίποτα ή την εύκολη λύση... format! :P