Stylish Blogger Award!!!

Αν και δεν συνηθίζω να παίρνω μέρος σε διάφορα chainοειδή (ωραία λέξη) παιχνιδάκια, mail, κλπ δεν μπορούσα να μην δεχθώ το βραβείο από τον φίλτατο Conko ο οποίος με απείλησε ότι επιστρέφει στα πάτρια εδάφηαπό μέρα σε μέρα
Επιτέλους κάποιος αναγνώρισε την πραγματική αξία του άμοιροου τούτου μπλογκίου και του έδωσε και βραβείο.
Σας ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ κ. Conko και σας ευχόμαστε μακροημέρευση, ευτυχία, κάθε επιτυχία και την βότκα να ρέει σε αυθονία.
Ακολουθούν 7 ασήμαντα πράγματα που αφορούν το άτομό μου:

1. Είμαι τελειομανής. Δε μπορώ ρε παιδί μου να αφήσω κάτι στη μέση ή να το κάνω όπως όπως. Το θέλω τέλειο!
2. Όταν δεν ξέρω κάτι ψάχνω να βρω πως γίνεται. Μπορεί να περάσω ατελείωτες ώρες διαβάζοντας tutorials αλλά που θα πάει, θα το πετύχω.
3. Η επιφάνεια εργασίας των υπολογιστών που δουλεύω (2 φορητοί, 1 σταθερός στο σπίτι και άλλος ένας στη δουλειά) είναι πάντα τίγκα στα εικονίδια/αρχεία. Το σιχαίνομαι αλλά πάντα ακατάστατα τα αφήνω. Παραδόξως βρίσκω πάντα ότι θέλω σε χρόνο dt.
4. Έχω τεράαααααααστια υπομονή.
5. Αλλάζω κινητό πλέον κάθε ~7 μήνες. Είμαι λάτρης της τεχνολογίας τι να κάνω.
6. Αντιστέκομαι στην αγορά ενός Macbook/imac αλλά με βλέπω στο τέλος να λυγίζω.
7. Μου τη σπάνε οι δήθεν και ποζεράδες. Δεν τους μπορώ. Δε γίνεται να έχεις άποψη για τα πάντα ρε παιδί μου, απλά δεν γίνεται.


Μετά τα παραπάνω και αν δεν έχετε αλλάξει ακόμη σελίδα παραθέτω 15 τυχαία μπλογκ και καλώ τους ιδιοκτήτες τους να παραλάβουν το βραβείο τους.

1. Miranda Atlantis
2. AmOr FaTi
3. Sabrina's Pages
4. Christy and the city
5. Κούνελος
6. Georgia's thoughts
7. Rita
8. PsyxiatroZ
9. A geek woman's mind
10. Καφρίλα ΟΛΕ
11. Logiki tis plakas
12. Χώσιμο
13. Sheep Blogging
14. adamopoulos.net
15. dtsomp on the keyboard

και για τους αγγλομαθείς:
How this award works is that it’s passed on from blogger to blogger, so I received the award from someone and I pass on the award to others. Part of this award is to write 7 things about yourself (on your blog post) and pass this award to 15 other recently discovered blogs you think deserves this award too.


Happy birthday to....YOU!!

Σήμερα έχει γενέθλια το αδερφάκι μου (τον αλήτη, μεγάλωσε και αυτός). 
Θέλω λοιπόν να του ευχηθώ και δικτυακά Χρόνια Πολλά και να είναι πάντα τόσο μεγάλο κωλόπαιδο (από εμένα πήρε) χαρούμενος και ευτυχισμένος.
Το βράδυ δεν θέλω πολλά, μόνο ένα μπουκάλι βότκα (έχουμε και δουλειά το πρωϊ).

Adblock Plus Pop-up addon...

Παλιότερα είχα αναφερθεί στο πρόσθετο Adblock Plus για τον firefox το οποίο αναλαμβάνει να μπλοκάρει διαφημίσεις από γνωστούς σερβερ (πχ google adds) έτσι ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή σελίδα καθώς σερφάρουμε και φυσικά να αποφύγουμε τα επικίνδυνα κλικ προς τρίτους ιστοτόπους.
Πολύ καλό συμπλήρωμα στο παραπάνω πρόσθετο αποτελεί και το Adblock Plus Pop-up addon το οποίο κάνει αυτό βασικά που λέει και το όνομά του. Μπλοκάρει τα ενοχλητικά pop-up παράθυρα που ξεπετάγονται από διάφορες έμπιστες ή μη σελίδες. Φυσικά υπάρχει ρύθμιση για white list ώστε να επιτρέπουμε σε έμπιστες σελίδες να εμφανίζουν κάποιο pop-up εφόσον το επιθυμούμε.

Mobile view!!!

Το blog πλέον λειτουργεί και σε mobile μορφή, οπότε αν το επισκευθείτε μέσω ενός σύγχρονου κινητού τηλεφώνου θα δείτε την διπλανή εικόνα.
Η mobile λειτουργία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και την ενεργοποιούμε μόνο μέσω του Draft Blogger και από εκεί πηγαίνοντας > settings > email & mobile >> Show mobile template > Yes.
Το μόνο που κάνει στην ουσία η συγκεκριμένη επιλογή είναι να εφαρμόζει ένα προεπιλεγμένο (εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα επιλογή να το αλλάξω) θέμα για φορητές συσκευές όπου αφαιρεί τυχόν widget, link κλπ και επικεντρώνεται καθαρά στα γραφόμενά μας. Με αυτό τον τρόπο το blog φορτώνει αστραπιαία και σας βάζει κατευθείαν στο θέμα.
Ελπίζω μόνο αργότερα να μπορούμε να επεξεργαστούμε το θέμα από στυλιστικής άποψης.
Τέλος μπορούμε ανα πάσα στιγμή να επιστρέψουμε σε πλήρη προβολή επιλέγοντας το αντίστοιχο λινκ στο κάτω μέρος της σελίδας.

Νέος χρόνος, Νέο look, Παλιές συνήθειες...

2011! Μετά από 17 ημέρες το πρώτο πόστ για το 2011 φέρνει και μια σημαντική αλλαγή, αυτή του template. Όπως κάθε χρόνο σχεδόν έτσι και φέτος προχώρησα σε δραστική αλλαγή του μπλογκ έτσι για να μη βαριόμαστε και να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του.
Αυτή τη φορά είπα να κινηθώ σε μινιμαλιστικά μονοπάτια, οπότε ξεχνάμε τα πολύχρωμα φρου-φρου και αρώματα, ξεχνάμε τα χρώματα και γενικά οτιδήποτε φορτώνει τη σελίδα αλλά και τους browser σας. Κάτι απλό, όμορφο (καλά σχετικό είναι αυτό), λειτουργικό και ξεκάθαρο. Μην το θάψετε λοιπόν και ευχηθήτε μου πολλάαααα ποστ!

Τέλος ελπίζω να περάσατε όλοι καλά και να σας μπήκε ακόμη καλύτερα (ο χρόνος πονηρούληδες..). Εύχομαι σε όλους σας υγεία πάνω από όλα, ευτυχία και πάντα να περνάτε όσο καλύτερα γίνεται. 
Προσωπικά βέβαια όσο καλά μου μπήκε άλλο τόσο χειρότερα με πήγε τις προηγούμενες ημέρες. Μια ατυχία σε μια αναβάθμιση ενός φόρουμ, κάποια χαμένα μηνύματα και πάλι από την αρχή. Τουλάχιστον τέλος καλά, όλα καλά που λένε!