Filesonic account renewal

Γιατί πρέπει να προσέχουμε που τον βάζουμε (τον κωδικό μας από το paypal) ή αλλιώς γιατί πρέπει πάντα να διαβάζουμε αναλυτικά ακόμα και τα αποδεικτικά που μας έρχονται όταν πληρώνουμε μέσω διαμεσολαβητή (βλ. paypal).
Πρίν ένα μήνα περίπου είχα αγοράσει μέσω paypal ένα premium λογαριασμό από την υπηρεσία filesonic. Όλα πήγαν καλά όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ο λογαριασμός λειτουργούσε κανονικά, τον αξιοποίησα πλήρως ΑΛΛΑ...
Αλλά χθές που τσεκάρω την κίνηση της προπληρωμένης μου βλέπω μια χρέωση από το filesonic η οποία αντιστοιχούσε σε ανανέωση ενός ακόμη μήνα. Το θέμα βέβαια ήταν πως δεν είχα κάνει καμία ανανέωση... ή μήπως όχι;
Όταν αγόρασα για πρώτη φορά λογαριασμό μου ήρθε ενημερωτικό mail στο οποίο αναφερόταν το ποσό και η περίοδος χρήσης αλλά λίιιγο πιο κάτω είχε και άλλα. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε:
Your subscription will automatically renew at the rates stated above unless you cancel prior to the end of the billing period.
If you have any questions or concerns about this subscription, please contact FileSonic.
Όπως κατάλαβα αργότερα με το που ενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός μια πάγια εντολή ανανέωσης καταχωρήθηκε στο paypal και κάθε μήνα θα με χρέωνε ~$9, μικρό το κακό βέβαια αλλά προτιμώ να έχω εγώ τον τελευταίο λόγο σε πληρωμές.
Το πάθημα γίνεται μάθημα!

2 comments:

Conko είπε...

Κάτι σαν τα μνημόνια δηλαδή.
Αλλά κι εσύ βρε παιδάκι μου άγαρμπα το θέτεις... Πες το λίγο πιο κομψά: Η filesonic προχώρησε σε επικαιροποίηση της χρέωσής σου.

AVenGer! είπε...

Σωστά! Ποτέ δεν σε ρωτήσανε αν θέλεις να πληρώσεις αλλά σε αναγκαζουν!
Αποφασίζουμε και διατάζουμε. :)