New virus on the block kidz!

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λεω πως σήμερα στο διαδίκτυο τίποτα μα ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δωρεάν. Ούτε δωρεάν τσόντες, ούτε δωρεάν παιχνίδια, ούτε δωρεάν τραγούδια! Κάποιοι πρέπει να το πάρουν απόφαση.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ένας νέος ιός ο οποίος εξαφανίζει όλα τα αρχεία και τα προγράμματα ή για να είμαι πιο ακριβής αλλάζει τα path από τους φακέλους συστήματος (εικόνες, μουσική, έγγραφα κλπ) και εξαφανίζει συντομεύσεις προγραμμάτων.
Σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις οι υπολογιστές φαίνεται να έχουν μολυνθεί από κάποιο πρόγραμμα με την ονομασία Windows 7 recovery ενώ άλλοι δυο απλά εμφάνισαν μια μαύρη εικόνα για φόντο και εξαφανίστηκαν τα αρχεία.
Σε αυτή την περίπτωση δεν προχωράμε σε φορματ. Δεν έχουμε χάσει κάτι, όλα βρίσκονται στον υπολογιστή μας αλλά θέλει λίγο ψάξιμο. Επιπροσθέτως ο ιός μάλλον κυκλοφορεί με πολλές μορφές οπότε δεν υπάρχει και στάνταρ λύση για το πρόβλημα. Το πιο σίγουρο είναι ότι τα αρχεία βρίσκονται μέσα σε κάποιο φάκελο temp* στο c:\users
Λάβετε υπόψη ότι το καλύτερο antivirus είμαστε εμείς! Δεν κατεβάζουμε ότι μπούρδα βρούμε στο διαδίκτυο ούτε κάνουμε εγκατάσταση προγράμματα από αμφίβολες πηγές.


Image: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net

4 comments:

Conko είπε...

Thnx friend...
Οι σοβαρές προειδοποιήσεις μας είναι απαραίτητες γιατί έχουμε ψοφήσει στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία. Γιαούρτι μας τά 'χουν κάνει!

AVenGer! είπε...

ότι μπορώ κάνω φιλαράκι. σας ενημερώνω για να μη μου πείτε ότι δεν σας τα λεγα! :)
φυλάξου!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε οι τσόντες δεν ειναι δωρεαν??? Και μου το λες τωρα??????

AVenGer! είπε...

εμείς θα τα πούμε από κοντά.... μου θέλεις και τσόντες.