PSP Custom Firmwares...

Θυμάμαι μέχρι πριν κάποια χρόνια πόσο επίπονη και δύστροπη διαδικασία ήταν το λεγόμενο "ξεκλείδωμα" των PSP προκειμένου να τρέχουμε αντίγραφα ασφαλείας των παιχνιδιών μας σε μορφή ISO/CSO (άσχετα αν οι περισσότεροι μετά το ξεκλείδωμα ούτε που νοικιάσανε ξανά παιχνίδι, το να αγοράσουν δεν το συζητάμε φυσικά).
Όπως και να έχει το θέμα δεν είναι η νομιμότητα του όλου εγχειρήματος. Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι το γεγονός ότι η διαδικασία έχει απλοποιηθεί απίστευτα.
Θυμάμαι την πρώτη φορά διάβαζα για 4-5 ώρες ατελείωτα tutorials και έψαχνα να κατεβάσω διάφορα εργαλεία, αρχεία και συν ότι ήθελα πανδωρομπαταρίες, μαγικά φλασάκια, μαγικά βοτάνια και ξόρκια ώστε να είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλήξω με ένα τούβλο στα χέρια μου.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό ασφαλείας στην έκδοση 6.20 όπου μέσα σε πρακτικά 3 λεπτά έχουμε ένα ξεκλειδωμένο PSP χωρίς ιδιαίτερο κόπου το οποίο παίζει τα πάντα από την κάρτα μνήμης άμεσα.
Τώρα κάτι γίνεται ή οι χάκερς γίνανε καλύτεροι ή οι εταιρείες δεν ασχολούνται και ιδιαίτερα γιατί τις συμφέρει κατά βάθος.