Remuxing an avi file

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης θέλω να μοιραστώ ένα άλλο πρόβλημα που συνάντησα τον τελευταίο καιρό και ήταν η βασική αφορμή που με ώθησε να κάνω αναβάθμιση το HD player μου.
Πολλά από τα επεισόδια σειρών που κατέβαζα αρνούταν πεισματικά να παίξουν ή ξεκινούσαν να παίζουν χωρίς ήχο και μετά από λίγο πάγωνε και η εικόνα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα τελικά ότι δεν έφταιγε ούτε το player, ούτε το flash drive ούτε ο ερμής που ήταν ανάδρομος. Υπέυθυνα είναι τα προγράμματα ή πιο σωστά μάλλον οι codec που χρησιμοποιούν οι ομάδες για να συμπιέσουν το βίντεο. Η διαδικασία του remux (δεν μπορώ να το αποδώσω στα ελληνικά, σόρρυ) λοιπόν μας δίνει ένα "καθαρό" αντίγραφο του αρχείου χωρίς περιττές πληροφορίες το οποίο θα μπορεί πλέον να παίξει κανονικά στο player μας.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι από τον πιο απλό έως τον πιο σκληροπυρηνικό σε περίπτωση που δεν δουλέψει με την πρώτη.  Ο πιο απλός τρόπος είναι να κατεβάσουμε μια τροποποιημένη έκδοση του πολύ γνωστού προγράμματος επεξεργασίας βίντεο virtualdub που ονομάζεται mp3_freeze και να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

 -Ανοίγουμε το πρόγραμμα και επιλέγουμε File > Open video file και περιμένουμε να φορτώσει το βίντεο.
-Από το μενού Video επιλέγουμε > Direct stream copy και μετά πατάμε απλά
-File > Save as AVI
-Αυτό ήταν
Η παραπάνω διαδικασία θα μας δώσει ένα "καθαρό" αρχείο όπως προανέφερα και αν είμαστε τυχεροί δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο.
Αν επιμένει να μην παίζει, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο..... δυναμικοί. Απλά διαβαστε τον οδηγό ΕΔΩ.