Έμπνευση...


Merry Christmas

Καλα Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους.

Ιστορίες καθημερινής τρέλας Νο. 2


MIUI Android ROM...

Τις τελευταίες ημέρες ανακάλυψα μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ rom δημιουργία Κινέζων developers η οποία έδωσε νεα πνοή στο πειραματόζωό μου (βλ. HTC Desire).
Η συγκεκριμένη rom παρότι φιλοδοξεί να μοιάσει στο iOS είναι πραγματικά η πιο ελαφριά και λειτουργική rom που έχω δοκιμάσει. Συντομεύσεις για όλες τις κύριες λειτουργίες, αυτόματη ενημέρωση μέσω διαδικτύου, pop-up ενημερώσεις στο πάνω μέρος της οθόνης και πολλά ακόμη.
Μπορείτε να την κατεβάσετε από τη σελίδα των xda-developers.

iPad 2: Reloaded

Πριν λίγες ημέρες παρέλαβα επιτέλους το iPad μου. Ευτυχώς έγινε πολυ καλη δουλειά και πλέον είναι σαν καινούριο. Προς το παρόν το λιώνω στο διαδίκτυο και στα παιχνίδια. Ακόμα σκέφτομαι αν θα το αναβαθμίσω σε iOS 5.. Αν το κάνω χανω το jb αλλά η αλήθεια είναι ότι στο iPhone δε μου λείπει ιδιαίτερα καθώς πλέον αγοράζω ότι εφαρμογή αξίζει πραγματικά και παρακολουθώ τις προσφορές που εμφανίζονται κατα καιρούς.

Εν τω μεταξύ είναι νόμος: Όταν πάρεις μια θήκη της προκοπής το μηχάνημα δεν πρόκειται να σου ξανά πέσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το καημένο μου iPhone. Ότι τούμπες έφαγε ήταν τις πρώτες εβδομάδες, μετα την αγορά της θήκης δεν έχει πέσει ούτε απο 10 εκατοστά.

Series update (reloaded)...

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία ανάρτηση σχετικά με τις νέες σειρές που προβάλονται στην άλλη άκρη του κόσμου (βλ. Αμερική) επομένως έχω σχηματίσει μια πρώτη άποψη για τις περισσότερες νέες σειρές.
Αρχίζοντας από το φαβορί Terra Nova έχω να πω το εξής. Όπου ακούτε πολλά κεράσια κρατήστε κα ι μικρό καλάθι ή πάρτε καλύτερα μια σακουλίτσα. Δυστηχώς τα 3 πρώτα επεισόδια ήταν χλιαρά από άποψη δράσης ενώ πολλοί χαρακτήρες και καταστάσεις έδειχναν συγκεχυμένα. Τουλάχιστον το 4ο επεισόδιο κάτι προσπάθησε να κάνει προς το τέλος και ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να πάρει τα πάνω της.
Μετά την πίκρα του Tera Nova ακολουθεί το επίσης χλιαρό Secret Circle. Δεν ξέρω τι με χαλάει περισσότερο, η έλειψη ηθοποιίας από τους πρωταγωνιστές, η απελπιστικά αργή (με ρυθμούς χελώνας) εξέλιξη στης ιστορίας ή το ότι πετάνε συνεχώς νέους χαρακτήρες και θα τα κάνουν σαν τα μούτρα τους στο τέλος. Τέλος πάντων, για επιδόρπιο καλή είναι.
Μέσα στην απογοήευση ευτυχώς εμφανίστηκε το Person of Interest. Βρίσκεται πλέον και αυτή στο 4ο επεισόδιο και σε αντίθεση με τις άλλες δυο σειρές εδώ έχουμε ωμή, ακατάπαυστη δράση.
Ο μυστηριώδης εκατομμυριούχος κ. Finch (Michael Emerson) έχει φτιάξει ένα υπολογιστικό σύστημα για την κυβέρνηση το οποίο μπορεί να προβλέψει την ταυτότητα ανθρώπων οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε τρομοκρατικές ενέργειες ή βίαια εγκλήματα στο άμεσο μέλλον. Το σύστημα βέβαια δεν είναι τέλειο, δεν μπορεί να ξέρει αν το άτομο είναι ο θύτης, το θύμα ή ένας απλός μάρτυρας. Για αυτό ακριβώς το λόγο ο κ. Finch προσλαμβάνει, με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο, τον κ. Reese, πρώην πράκτορα της CIA, ώστε να αποτρέψουν τα εκλήματα πριν αυτά συμβούν.

Remuxing an avi file

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης θέλω να μοιραστώ ένα άλλο πρόβλημα που συνάντησα τον τελευταίο καιρό και ήταν η βασική αφορμή που με ώθησε να κάνω αναβάθμιση το HD player μου.
Πολλά από τα επεισόδια σειρών που κατέβαζα αρνούταν πεισματικά να παίξουν ή ξεκινούσαν να παίζουν χωρίς ήχο και μετά από λίγο πάγωνε και η εικόνα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα τελικά ότι δεν έφταιγε ούτε το player, ούτε το flash drive ούτε ο ερμής που ήταν ανάδρομος. Υπέυθυνα είναι τα προγράμματα ή πιο σωστά μάλλον οι codec που χρησιμοποιούν οι ομάδες για να συμπιέσουν το βίντεο. Η διαδικασία του remux (δεν μπορώ να το αποδώσω στα ελληνικά, σόρρυ) λοιπόν μας δίνει ένα "καθαρό" αντίγραφο του αρχείου χωρίς περιττές πληροφορίες το οποίο θα μπορεί πλέον να παίξει κανονικά στο player μας.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι από τον πιο απλό έως τον πιο σκληροπυρηνικό σε περίπτωση που δεν δουλέψει με την πρώτη.  Ο πιο απλός τρόπος είναι να κατεβάσουμε μια τροποποιημένη έκδοση του πολύ γνωστού προγράμματος επεξεργασίας βίντεο virtualdub που ονομάζεται mp3_freeze και να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

 -Ανοίγουμε το πρόγραμμα και επιλέγουμε File > Open video file και περιμένουμε να φορτώσει το βίντεο.
-Από το μενού Video επιλέγουμε > Direct stream copy και μετά πατάμε απλά
-File > Save as AVI
-Αυτό ήταν
Η παραπάνω διαδικασία θα μας δώσει ένα "καθαρό" αρχείο όπως προανέφερα και αν είμαστε τυχεροί δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο.
Αν επιμένει να μην παίζει, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο..... δυναμικοί. Απλά διαβαστε τον οδηγό ΕΔΩ.

Upgrading EGreat EG-M34A

Τα τελευταία χρόνια έχω παρατήσει στην τύχη του το dvd player και παρακολουθώ τις ταινίες και όλα τα νεα επεισόδια των αγαπημένων μου σειρών με τη βοήθεια του HD player EGreat EG-M34A. Απίστευτη ευκολία του να βάζεις απλά το flash drive στη usb υποδοχή του μηχανήματος και να παρακολουθείς ότι θέλεις. 
Το κακό είναι ότι η εταιρεία σταμάτησε την υποστήριξη του μηχανήματος (όπως όλα δείχνουν) με αποτέλεσμα να μην βγάζει πλέον νεα firmware και να έχω αρκετά προβλήματα με μερικά mkv.
Τη λύση έρχεται να δώσει ένα πειραγμένο firmware (όπως όλα δείχνουν) από το γνωστό player Popcorn Hour A-110. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε ΑΥΤΟ το αρχείο και να ακουλουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε ΕΔΩ. Αφού τελειώσει επιτυχώς η διαδικασία αναβάθμισης μπορείτε να απολαύσετε και πάλι τις ταινίες σας χωρίς προβλήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δε φέρω καμία ευθύνη αν τουβλιάσετε το μηχάνημά σας ή αν κάτι πάει στραβά. Αν λειτουργούν όλα τέλεια μην επιχειρήσετε την αναβάθμιση που προτείνω παραπάνω.

Series update...

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινά η τηλεοπτική σαιζόν στο αμέρικα (εδώ αρκεστείτε στις χιλιοπαιγμένες ελληνικές σειρές). Δυο πολύ δυνατές λοιπόν σειρές προβλήθηκαν χθες στο δίκτυο CW και θα μας κρατήσουν συντροφιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Ο λόγος για το πολύ καλό Vampire Diaries το οποίο έχει φτάσει στην 3η σαιζόν πλέον και προβλέπεται χαμός, πανικός και όλεθρος. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά για αυτή τη σειρά. Ο πόλεμος μεταξύ βρυκολάκων και λυκανθρώπων καλά κρατεί αλλά με πολλές ανατροπές και συμμαχίες...  Απολαύστε το πρόμο του πρώτου επεισοδίου παρακάτω.


Δεύτερη σειρά το Secret Circle. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια 16χρονη μαθήτρια η οποία ανακαλύπτει στην πορεία πως οι συμμαθητές της στο Λύκειο του Νέου Σάλεμ (ακούει κανείς καμπανάκια;) όπως επίσης και η ίδια κατέχουν μαγικές δυνάμεις.. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αλλά η υπόθεση μοιάζει ενδιαφέρουσα.



Οι παραπάνω σειρές βέβαια είναι μόνο η αρχή... Έχουμε ακόμα Warehouse 13, The Big Bang Theory, Nikita, Fringe, Terra Nova και κάποιες ακόμη που μπορεί να ξεχνάω αλλά θα αναφερθώ σε μελλοντικές αναρτήσεις.

Blogger iPhone app!

Επιτέλους! Μετά από χρόνια ανέβηκε στο appstore η επίσημη εφαρμογή του blogger για iphone (θα τη βρείτε κάνοντας αναζήτηση με τη λέξη blogger). 
Το περιβάλλον είναι εξαιρετικά απλό και περιλαμβάνει τις απολύτως απαραίτητες λειτουργίες.
-Δημιουργία μιας νέας ανάρτησης (λογικό το βρίσκω)
-Εισαγωγή εικόνων από τη βιβλιοθήκη ή κάποια που θα τραβήξουμε εκείνη τη στγμή
-Δυνατότητα να εισάγουμε labels και αν επιθυμούμε την τοποθεσία μας.
-Προεπισκόπηση του μπλόγκ μας μέσα από την ίδια την εφαρμογή.
Μην περιμένετε όμως να βρείτε λειτουργίες μορφοποίησης του κειμένου και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αυτά από τον υπολογιστή σας. Ας ελπίσουμε ότι θα προστεθούν σε μελλοντικές αναβαθμίσεις αφού η αρχή έγινε.
Happy blogging mates!

Περί δικτυακής ασφάλειας ο λόγος (ουάνς μόρ)

-Μου κλέψανε τον κωδικό του facebook.
-Βρε τους αλήτες..
-Μου κλέψανε και τον κωδικό του email
-Ρε τους άτιμους χάκερ..
-Μα δεν έκανα τίποτα ρε γαμώτο, πρόσεχα. Να λίγο πόκερ έπαιζα, καμιά τσόντα έβλεπα, άντε και να έχω εγκαταστήσει κάποια προγράμματα για να κερδίζω μάρκες στο πόκερ ή για να κατεβάσω κάποιο βίντεο από το youtube. Εντάξει άνοιξα και 2-3 μηνύματα στο fb από κάποιες άγνωστες γκομενίτσες που μου στείλανε ένα χελόου αλλά μέχρι εκεί. Άντε να έκανα κλικ και στο popup παράθυρο που έμοιαζε με το chat box του fb και είπα και εκεί ένα "ντου γιου λαϊκ δε γκρίς;" στην ξανθούλα που μου έστειλε κάτι ακαταλαβίστικα εγγλέζικα.
Κατά τα άλλα πρόσεχα.

Τυπικός διάλογος τον τελευταίο καιρό (καλά οκ κανείς δεν παραδέχεται ότι βλέπει τσόντες ούτε ότι κάνει κλικ όπου δει νιμού [sic]) σε παρέες γνωστών και φίλων. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο, κλαίγονται για τις μάρκες που χάσανε στο πόκερ από τον σούπερ χάκερ και για την αδυναμία ανάκτησης έστω του email τους.

Μιας και έχουν περάσει αρκετά πόστ κατά καιρούς δεν θα αρχίσω πάλι τα γνωστά περί αξιοπιστίας του διαδικτύου και συγκεκριμένων σελίδων. Θα αναφέρω όμως κάποια πραγματάκια που αυξάνουν την ασφάλεια σε δυο πολύ γνωστές υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε ίσως όλοι, το facebook και το gmail.
Τόσο το facebook λοιπόν όσο και το gmail υποστηρίζουν πλέον επαλήθευση ταυτότητας σε 2 βήματα. Παράλληλα δηλαδή με τον κανονικό κωδικό θα μας ζητήσουν να εισάγουμε και ένα δεύτερο κωδικό ο οποιός θα έρχεται πχ με μύνημα στο κινητό μας ή χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό πρόγραμμα το οποίο θα δημιουργεί ένα μοναδικό αριθμό κλειδί, όπως ακριβώς και ο ηλεκτρονικός κλειδάριθμος που μας δίνουν οι τράπεζες για την διαχείριση του λογαριασμού μας, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα την ασφάλεια.

Υποθέτουμε πάντα ότι ο υπολογιστής είναι καθαρός και απαλαγμένος από ιούς-keyloggers-malware και άλλα όμορφα και ξεκινάμε τις ρυθμίσεις. 

Facebook: Από το μενού Λογαριασμός επιλέγουμε Ρυθμίσεις λογαριασμού και Ασφάλεια, εκεί πατάμε Επεξεργασία στο Εγκρίσεις Σύνδεσης και τσεκάρουμε το κουτάκι "Να απαιτείται κωδικός ασφαλείας κάθε φορά που ένας μη αναγνωρισμένος υπολογιστής ή συσκευή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό μου" έπειτα επιλέγουμε την καρτέλα Κινητό. Εισάγοντας εκεί τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου κάθε φορά που θα μπαίνουμε από κάποιο υπολογιστή για πρώτη φορά μετά τον κανονικό κωδικό θα μας ζητάει να εισάγουμε και έναν ακόμη τον οποίο θα λάβουμε με μήνημα στο κινητό που δηλώσαμε παραπάνω.

Gmail: Αφού συνδεθούμε στο λογαριασμό μας κάνουμε κλίκ στο όνομά μας πάνω δεξιά και επιλέγουμε Λογαριασμός και Ρυθμίσεις Λογαριασμού έπειτα Χρήση της επαλήθευσης με δύο βήματα. Εισάγουμε ένα αριθμό κινητού ή σταθερού τηλεφώνου και αν έχουμε στην κατοχή μας ένα smartphone ρυθμίζουμε την αντίσοιχη εφαρμογή για μεγαλύτερη ευκολία.
Τώρα πλέον όπως και στο fb αν συνδεθούμε από ένα άγνωστο υπολογιστή θα χρειατεί να εισάγουμε και τον ειδικό κωδικό που θα παράγει η εφαρμογή ή τον κωδικό που θα λάβουμε με μήνυμα παράλληλα με τον αρχικό μας κωδικό.

iPhone 5

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου iPhone έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να κυκλοφορούν διάφορα βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Ευφάνταστες δημιουργίες και αρκετά πρωτότυπες πολλές φορές. Ξεχώρισα ένα concept video και σας το παραθέτω. Αν ήταν έτσι ακριβώς θα το χτύπαγα χωρίς δεύτερη σκέψη! Δυστυχώς από ότι ακούγεται οι διαφορές σε σχέση με το 4άρι θα είναι ελάχιστες (ίσως μεγαλύτερη οθόνη, ταχύτερος επεξεργαστής, μικρότερο πάχος). Τίποτε το ουσιαστικό δηλαδή. Μάλλον θα κρατήσω το 4άρι καθώς αναμένουμε και το νέο iOS 5 το οποίο θα προσθέσει πάρα πολλές νέες λειτουργίες.

Hard luck...

Ούτε μήνα δεν έκλεισε το μωρό μου (βλ. ipad2) και πριν λίγες ημέρες το είδα να πέφτει από το ~1.50 μέτρο και το digitizer να γίνεται κομμάτια. Πόνεσε η καρδιά μου να πω την αλήθεια καθώς το έβλεπα να πέφτει και να μην μπορώ να κάνω κάτι αλλά τουλάχιστον γλύτωσε η οθόνη.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επισκευαστικό κέντρο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας / αρχές επομένης θα το παραλάβω.
Κρίμα και ήμουν έτοιμος να ανεβάσω κάποιες πρώτες εντυπώσεις / παρατηρήσεις.
Shit happens

The package has arrived!

~8 ημέρες δεν είναι πολλές (και είναι και μέσα Αυγούστου). Μόλις πάτησα το πόδι μου στη δουλειά 2 δεματάκια με περίμεναν. Όταν είδα το λογότυπο του προμηθευτή κατάλαβα αμέσως ότι είναι για εμένα.
Το μεσημέρι έχει δουλειά, ενεργοποίηση, jailbreak και εγκατάσταση εφαρμογών.
More info really soon..

My precious...

Order placed August 3rd 2011...

Geralt Replacement Sculpture

Μόλις παρέλαβα την προτομή του Geralt που βλέπετε στην εικόνα αριστερά σε αντικατάσταση αυτής που εμπεριέχονταν στη συλλεκτική έκδοση του παιχνιδιού The Witcher 2 μιας και από λάθος κατασκευής η προηγούμενη ήταν κατεστραμμένη.
Προς μεγάλη μου έκπληξη η εταιρεία μόλις έμαθε πως αρκετοί πελάτες είχαν πρόβλημα με την προτομή ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης όπου απλά έπρεπε να στείλουμε τα στοιχεία μας, φωτογραφίες της προτομής και την απόδειξη αγοράς προκειμένου να μας αποστείλει μια νεα.
Μόλις άνοιξα το πακέτο μαζί με την προτομή είδα ότι μου είχαν στείλει και ένα συλλεκτικό μενταγιόν σαν αυτό που φοράει ο ήρωας στο παιχνίδι.
Ειλικρινά τέτοια αφοσίωση και προσοχή που έχει δείξει αυτή η εταιρεία στους πελάτες δεν την έχω δει πουθενά. Τους εύχομαι ότι καλύτερο και περιμένω το τρίτο μέρος του παιχνιδιού.


PSP Custom Firmwares...

Θυμάμαι μέχρι πριν κάποια χρόνια πόσο επίπονη και δύστροπη διαδικασία ήταν το λεγόμενο "ξεκλείδωμα" των PSP προκειμένου να τρέχουμε αντίγραφα ασφαλείας των παιχνιδιών μας σε μορφή ISO/CSO (άσχετα αν οι περισσότεροι μετά το ξεκλείδωμα ούτε που νοικιάσανε ξανά παιχνίδι, το να αγοράσουν δεν το συζητάμε φυσικά).
Όπως και να έχει το θέμα δεν είναι η νομιμότητα του όλου εγχειρήματος. Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι το γεγονός ότι η διαδικασία έχει απλοποιηθεί απίστευτα.
Θυμάμαι την πρώτη φορά διάβαζα για 4-5 ώρες ατελείωτα tutorials και έψαχνα να κατεβάσω διάφορα εργαλεία, αρχεία και συν ότι ήθελα πανδωρομπαταρίες, μαγικά φλασάκια, μαγικά βοτάνια και ξόρκια ώστε να είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλήξω με ένα τούβλο στα χέρια μου.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό ασφαλείας στην έκδοση 6.20 όπου μέσα σε πρακτικά 3 λεπτά έχουμε ένα ξεκλειδωμένο PSP χωρίς ιδιαίτερο κόπου το οποίο παίζει τα πάντα από την κάρτα μνήμης άμεσα.
Τώρα κάτι γίνεται ή οι χάκερς γίνανε καλύτεροι ή οι εταιρείες δεν ασχολούνται και ιδιαίτερα γιατί τις συμφέρει κατά βάθος.

Hotmail POP3 στο iPhone

Τον τελευταίο χρόνο διατηρώ email στο hotmail.gr και ήθελα να μπορώ να λαμβάνω τα email μου από το iPhone. Το πρόβλημα ήταν ότι δε μπορούσα με τίποτα να το κάνω να δουλέψει. Ότι ρυθμίσεις και να είχα δοκιμάσει έπεφταν στο κενό. Τελικά μετα από αρκετό ψάξιμο επέλεξα μικρότερο κωδικό (αυτό δεν ξέρω γιατί μου δημιουργούσε ένα θέμα αλλά με τον κωδικό των 16 χαρακτήρων που είχα παλιότερα δεν ένιωθε ούτε το meebo καθώς στη δουλειά λόγω hardware firewall δε μπορώ να συνδεθώ με messenger). Όπως και να έχει το πρόβλημα των email το είχα λύσει με το πολύ καλό προγραμματάκι mBox mail αλλά και πάλι είναι απείρως μεγαλύτερη ευκολία να έχω όλα τα inbox μου ενοποιημένα.

Τελικά κατάφερα να προσθέσω το λογαριασμό μου ως εξής:
Ρυθμίσεις > Mail, επαφές, ημερολόγια > Προσθήκη > Άλλο > Λογαριασμός Mail
Πληκτρολόγησα τα στοιχεία του λογαριασμού μου, σαν Διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας έβαλα pop3.live.com και σαν Διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας smtp.live.com, όνομα χρήστη όλοκληρο το email με το @hotmail.gr καθώς και το συνθηματικό μου.

MC Frontalot - It Is Pitch Dark

Νέα απειλή για facebook & twitter!!!

Τις τελευταίες ημέρες έκανε την εμφάνισή του ένα εργαλειάκι με το όνομα FaceNiff (Facebook Sniff) το οποίο τρέχει σε οποιοδήποτε κινητό με λειτουργικό android και μπορεί να μπεί σε λογαριασμούς χρηστών facebook οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο εκείνη τη στιγμή.
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνο εργαλείο (στα χέρια περίεργων χρηστών) το οποίο είναι πολύ απλό στη χρήση του και απίστευτα γρήγορο. Αναφορές λένε πως μπορεί καποιος να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας σε κάτι λιγότερο από 30 δεύτερα.
Η μόνη λύση προς το παρόν φαίνεται να είναι η χρήση ασφαλούς σύνδεσης (https) στο facebook, κατι που φυσικά εξ ορισμού είναι απενεργοποιημένο. 
Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή σύνδεση ακολουθήστε από το λογαριασμό σας στο facebook: -Account > Account Settings > Account security (change) > και τσεκάρουμε το Browse Facebook on a secure connection (https) whenever possible. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.
-Λογαριασμός > Ρυθμίσεις λογαριασμού > Ασφάλεια λογαριασμού (αλλαγή) > και τσεκάρουμε το Περιήγηση στο Facebook με ασφαλή σύνδεση (https), όπου είναι εφικτό > ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.

Τέλος ο δημιουργός υποστηρίζει ότι σύντομα θα προσθέσει τη δυνατότητα και για άλλες σελίδες όπως Twitter, Youtube, Amazon & Nasza-Klasa.



Image: ntwowe / FreeDigitalPhotos.net

Ιστορίες καθημερινής τρέλας Νο.1

Duke Nukem Forever!!!

Επιτέλους! Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο Δούκας επιστρέφει περισσότερο σφίχτης, τρελά γκομενιάρης, ακόμη πιο βρωμόστομος και απίστευτα καταστροφικός από ποτέ.
Το στόρυ απλό, εξωγήινοι μας κλέβουν τις γυναίκες και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει, φυσικά μόνο ο Δούκας είναι ικανός να βάλει μια τάξη και να νικήσει τις βρωμερές γουρουνόφατσες..
Σήμερα παρέλαβα την καρυδάτη έκδοση (balls of steel edition) αλλά το παιχνίδι επίσημα κυκλοφορεί αύριο και η εταιρεία φυσικά για να προστατεύσει τις πωλήσεις της το έχει κλειδώσει μέσω steam και παρόλο που ενεργοποίησα κανονικά το αντίτυπό μου θα μπορέσω να το απολάυσω αύριο. Well, τι να κάνουμε. Θα περιμένω.

Ρίξτε και ένα βλέφαρο στο launch trailer!




Image: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net

New virus on the block kidz!

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λεω πως σήμερα στο διαδίκτυο τίποτα μα ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δωρεάν. Ούτε δωρεάν τσόντες, ούτε δωρεάν παιχνίδια, ούτε δωρεάν τραγούδια! Κάποιοι πρέπει να το πάρουν απόφαση.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ένας νέος ιός ο οποίος εξαφανίζει όλα τα αρχεία και τα προγράμματα ή για να είμαι πιο ακριβής αλλάζει τα path από τους φακέλους συστήματος (εικόνες, μουσική, έγγραφα κλπ) και εξαφανίζει συντομεύσεις προγραμμάτων.
Σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις οι υπολογιστές φαίνεται να έχουν μολυνθεί από κάποιο πρόγραμμα με την ονομασία Windows 7 recovery ενώ άλλοι δυο απλά εμφάνισαν μια μαύρη εικόνα για φόντο και εξαφανίστηκαν τα αρχεία.
Σε αυτή την περίπτωση δεν προχωράμε σε φορματ. Δεν έχουμε χάσει κάτι, όλα βρίσκονται στον υπολογιστή μας αλλά θέλει λίγο ψάξιμο. Επιπροσθέτως ο ιός μάλλον κυκλοφορεί με πολλές μορφές οπότε δεν υπάρχει και στάνταρ λύση για το πρόβλημα. Το πιο σίγουρο είναι ότι τα αρχεία βρίσκονται μέσα σε κάποιο φάκελο temp* στο c:\users
Λάβετε υπόψη ότι το καλύτερο antivirus είμαστε εμείς! Δεν κατεβάζουμε ότι μπούρδα βρούμε στο διαδίκτυο ούτε κάνουμε εγκατάσταση προγράμματα από αμφίβολες πηγές.


Image: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net

Η Οδύσσεια ενός gamer...

Είναι γεγονός ότι λατρεύω τις συλλεκτικές εκδόσεις παιχνιδιών και για αυτό κάθε φορά που θα δω κάτι αρκετά ενδιαφέρον σπεύδω να το αποκτήσω.
Έτσι έγινε και με τη συλλεκτική έκδοση του παιχνιδιού The Witcher 2: Assassins of Kings. Προτίμησα βέβαια να ενισχύσω τον έλληνα επιχειρηματία (ας μην αναφέρω το κατάστημα) και έτσι επέλεξα να κάνω προπαραγγελία το παιχνίδι στις 28/04/2011.
Στις 17/05/2011 ήταν η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και χθες δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την πορεία της παραγγελίας μου. Με έκπληξη όμως σήμερα παρατηρώ πως έχει γίνει ακύρωση της παραγγελίας μου χωρίς καμία ειδοποίηση και το παιχνίδι εμφανίστηκε πάλι σαν διαθέσιμο.
Αμέσως τηλέφωνο στα κεντρικά και εδώ αρχίζει το ωραίο, η τηλεφωνήτρια μου λέει "ξέρετε η καταχώρηση στη σελίδα μας είναι λάθος. Εμείς έχουμε παραλάβει μόνο την απλή έκδοση και περιμένουμε κάποιο κομμάτια χωρίς να ξέρουμε πόσα ακριβώς ή πότε ακριβώς θα έρθουν από τη συλλεκτική. Η παραγγελία σας ακυρώθηκε πιθανώς γιατί έγινε καταμέτρηση των προπαραγγελιών και δεν μπορούμε να καλύψουμε τη ζήτηση."
Τώρα εμένα αυτά μου ακούγονται κάπως και εξηγούμαι. Έχω προπαραγγείλει κολέκτορα από το εξωτερικό και αν δεν γινόταν κάποιο μπέρδεμα με τα ταχυδρομεία θα το είχα στα χέρια μου 3 ημέρες πρίν την επίσημη κυκλοφορία, αυτή είναι άλλωστε η έννοια της προπαραγγελίας. Επίσης όταν μιλάμε για συλλεκτικές εκδόσεις ο προμηθευτής αποκλείεται να μην γνωρίζει πόσα κομματια διακαιούται μιας και μιλάμε για περιορισμένο αριθμό χωρίς δυνατότητα επανέκδοσης.
Όπως και να 'χει εγώ θα το πάρω από Amazon (που άλλωστε έχει και δωρεάν μεταφορικά) και θα ησυχάσω.
Well, i'll be damned! Κατέβαινα πρωϊ-πρωϊ τράπεζα να καταθέσω τον οβολό μου προκειμένου να παραγγείλω τον κολέκτορα που τόσο ποθώ αλλά τη στιγμή που έψαχνα να παρκάρω το κινητό δόνησε! Ο τυπάκος από την ACS μου είπε χωρίς πολλά πολλά.. "αδερφέ έχω ένα δέμα για εσένα, αντικαταβολή 99€", ευθύς κατάλαβα πως το παραπάνω κατάστημα μου ακύρωσε βασικά την παραγγελία για να μου κάνει έκπτωση ~2€, μιας και η τιμή του κολέκτορα τελικά άλλαξε, ανώ παράλληλα μου έστειλε το παιχνίδι όπως έπρεπε (οκ, με μια μικρή καθυστέρηση).
Όπως και να έχει μπορεί να ήμουν άδικος μαζί τους αλλά το γεγονός ότι δεν με ενημερώσανε ούτε μέσω mail αλλά ούτε όταν επικοινώνησα τηλεφωνικώς μαζί τους για την πορεία και την εξέλιξη της παραγγελίας μου τους κάνει το λιγότερο ανοργάνωτους.
Τέλος καλά, όλα καλά λοιπόν. Ετοιμάζομαι για κάψιμο!

Filesonic account renewal

Γιατί πρέπει να προσέχουμε που τον βάζουμε (τον κωδικό μας από το paypal) ή αλλιώς γιατί πρέπει πάντα να διαβάζουμε αναλυτικά ακόμα και τα αποδεικτικά που μας έρχονται όταν πληρώνουμε μέσω διαμεσολαβητή (βλ. paypal).
Πρίν ένα μήνα περίπου είχα αγοράσει μέσω paypal ένα premium λογαριασμό από την υπηρεσία filesonic. Όλα πήγαν καλά όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ο λογαριασμός λειτουργούσε κανονικά, τον αξιοποίησα πλήρως ΑΛΛΑ...
Αλλά χθές που τσεκάρω την κίνηση της προπληρωμένης μου βλέπω μια χρέωση από το filesonic η οποία αντιστοιχούσε σε ανανέωση ενός ακόμη μήνα. Το θέμα βέβαια ήταν πως δεν είχα κάνει καμία ανανέωση... ή μήπως όχι;
Όταν αγόρασα για πρώτη φορά λογαριασμό μου ήρθε ενημερωτικό mail στο οποίο αναφερόταν το ποσό και η περίοδος χρήσης αλλά λίιιγο πιο κάτω είχε και άλλα. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε:
Your subscription will automatically renew at the rates stated above unless you cancel prior to the end of the billing period.
If you have any questions or concerns about this subscription, please contact FileSonic.
Όπως κατάλαβα αργότερα με το που ενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός μια πάγια εντολή ανανέωσης καταχωρήθηκε στο paypal και κάθε μήνα θα με χρέωνε ~$9, μικρό το κακό βέβαια αλλά προτιμώ να έχω εγώ τον τελευταίο λόγο σε πληρωμές.
Το πάθημα γίνεται μάθημα!

Duke Nukem Forever Leaked!!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι χθες αργά το βράδυ άρχισε να κυκλοφορεί σε όλα τα γνωστά τορρεντάδικα μια πρώϊμη αλλά πλήρως λειτουργική έκδοση του πολυαναμενόμενου Duke Nukem Forever.
Όπως και με το Crysis 2 έτσι και με το DNF υπεύθυνος φαίνεται να είναι ένας πρώην προγραμματιστής ο οποίος είχε απομακρυσμένη πρόσβαση στους beta servers και διέρρευσε το παιχνίδι στο δίκτυο.

Πηγή.

Celeste - Bluetooth file transfer for iPhone

Ένα χαρακτηριστικό (από τα πολλά ) που έλειπε από το iphone ήταν η δυνατότητα αποστολής κάποιου αρχείου (mp3, pdf, ringtone etc) σε κάποιο άλλο κινητό και αυτό γιατί έτσι είχε επιλέξει η μαμά apple.
Σήμερα θα βλέπετε παντού το όνομα Celeste, πρόκειται για μια εφαρμογή που απελευθερώνει το bluetooth, ενσωματώνεται χωρίς προβλήματα στο λειτουργικό του κινητού και δουλεύει άψογα. Τώρα πια μπορείτε να στείλετε οτιδήποτε οπουδήποτε και να λάβετε τα πάντα χωρίς να ψάχνετε που θα αποθηκευτούν καθώς τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και όλα τα αρχεία μεταφέρονται στα αντίχτοιχα προγράμματα αυτόματα, πχ το mp3 που μόλις λάβατε υπάρχει στην εφαρμογή ipod.
Για τις πρώτες 3 ημέρες θα κοστίζει $7,99 και μπορείτε να την κατεβάσετε από το cydia (από το repo του modmyi).
*Λειτουργεί μόνο σε jailbroken iphone με fw 4.2 και πάνω.


Bargain of the week!! - Conspiracies II: Lethal Networks


Μετά από πολλά χρόνια σε φάση ανάπτυξης το ελληνικό FMV "Συνομωσίες ΙΙ: Φονικά δίκτυα" είναι έτοιμο και σας περιμένει!!
Το παιχνίδι έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά εκτός από τα ελληνικά ενώ υπότιτλοι είναι διαθέσιμοι στη γερμανική, γαλλική, ολλανδική και ισπανική γλώσσα.
Πρόκειται για μια μεγάλη ελληνική παραγωγή με πάνω από 2 ώρες βίντεο υψηλής ευκρίνειας και τη συνεργασία περισσότερων από 60 ηθοποιών.

Από αυτή τη στιγμή είναι δυνατή η παραγγελία τόσο του νέου παιχνιδιού της Anina-ppd όσο και του πρώτου σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.
Το Συνομωσίες ΙΙ είναι διαθέσιμο στην τιμή των 35 έουρος + 3 ευρώ μεταφορικά
ενώ αντίστοιχα το πρώτο παιχνίδι το βρίσκουμε στην τιμή των 6,50 έουρος + 3 ευρώ μεταφορικά.
Παραγγελίες άμεσα από τη σελίδα της εταιρείας ΕΔΩ.
Να ευχηθώ όρι καλύτερο στους υπευθύνους, καλές πωλήσεις και ένα μεγάλο μπράβο που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι για όλους εμάς.

Image taken from: Anima-ppd

Dell U2311H (Νάαααααααααααααρα)

Αύγουστος 2006: Είχε έρθει η ώρα να αλλάξω την παλιά μου Tatung 15" CRT με μια νέα οθόνη. Η επιλογή μου ήταν μια LG Flatron 17" TFT LCD με maximum ανάλυση 1280x1024. Τότε αποτελούσε μια τίμια αγορά και το σοκ αποχωρισμού της παλιάς CRT ήταν μεγάλο. Για να μην αναφέρθω και στο τεχνολογικό σοκ όπου ολα έμοιαζαν κρυστάλλινα χωρίς να τρεμοπαίζει η εικόνα, χωρίς να υπάρχει παραμόρφωση και φυσικά χωρίς να πιάνει το μισό γραφείο.
Τα χρόνια όμως περνάνε, οι ανάγκες μεγαλώνουν (και οι ίντσες επίσης, μιας και αναφέρομαι σε οθόνες) και όλως περιέργως οι τιμές στα ηλεκρονικά γενικότερα πέφτουν.

Μάρτιος 2011: Μετά από τόσα χρόνια ήταν καιρός για μια αλλαγή, η 17άρα ήταν πολύ περιορισμένη για τις ανάγκες μου η αγορά μιας 19άρας δεν πέρασε καν από το μυαλό μου, επομένως ήμουν ανάμεσα σε μια 22άρα ή μια 24άρα (Βασίλη δεν μιλάω για γυναίκες συγκεντρώσου).
Τελικά μετά από διάφορες αναφορές σε διάφορα φόρα πήρα την απόφαση για την 23άρα Dell U2311H
Νάαααααααααααααααααααρα (από το οθονάρα), 1920x1080 FULL HD 16:9 στα 60Hz, IPS Panel με τρελές γωνίες θέασης, 8ms χρόνος απόκρισης, βάση ρυθμιζόμενου ύψους, προσανατολισμός οριζόντιος / κατακόρυφος, κλίση και περιστροφή, ενσωματωμένη διαχείριση καλωδίων, 4 θύρες usb 2.0, DVI, VGA, Display Port.
Εδώ και αν έπαθα σοκ, τρελή ανάλυση, τρελές γωνίες θέασης, τρελά χρώματα, τρελές ευκολίες προσαρμογής και όλα αυτά με την εγγύηση 3 ετών της Dell και άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης. 
Με γειά μου λοιπόν.


Lg image taken from here
Dell image taken from here

Upgrading through every version of windows

Τις τελευταίεες ημέρες κυκλοφορεί σε όλα τα τεχνολογικά μπλόγκ ένα βίντεο από ένα απίστευτο τύπο ο οποίος έχει κάνει το εξής κουφό. Έστησε ένα εικονικό μηχάνημα και εγκατέστησε MS-DOS 5.0, δεν σταμάτησε όμως εκεί... ξεκίνησε αναβάθμιση σε κάθε σημαντική έκδοση των Windows, πέρασε δηλαδή Windows 1.01, 3.1, 95, 98, XP, Vista κλπ (ναι καλά μαντέψατε, η αποτυχία που ακούει στο όνομα ME δεν υπάρχει) και έφτασε μέχρι τα Windows 7!
Το ακόμη καλύτερο (και πιο κουφό) είναι ότι τρέχουν στα 7άρια το Doom II και το Monkey Island τα οποία είχαν γίνει εγκατάσταση σε DOS 5.0.

Απολάυστε:



Αλήθεια πόσες φορές έχετε βρεθεί μπροστά από αυτή τη μπλέ οθόνη εγκατάστασης και περιμένατε με τις ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση;

To ανέκδοτο της ημέρας!!

-Πελάτης: Έχω μεγάλο πρόβλημα, προσπαθώ να μπω σε σελίδες και μου βγάζει σε όλες σφάλμα λήψης πιστοποιητικού. Τι να κάνω καίγομαι!
-Εγώ: Αφού μπήκα στο pc μέσω teamviewer βλέπω ημερομηνία συστήματος 03/01/2007. Αγαπητέ μου έχεις ημερομηνία πριν 3 χρόνια. Δεν το παρατήρησες τόσες μέρες;
-Πελάτης: Εμένα κάτι μου έλεγε για πιστοποιητικά. Είπα θα κόλλησε κανένα ιο...
-Εγώ: "Σιωπή"......

Untethered jailbreak iOS 4.2.1!!!

UPDATE 06/02/2011: Κυκλοφόρησε και έκδοsη για windows. Κατεβάστε τη από ΕΔΩ

Η στιγμή που αρκετοί χρήστες iphone περίμεναν επιτέλους έφτασε!! Κυκλοφόρησε Untethered jailbreak για την έκδοση 4.2.1. 
Το jailbreak είναι στην ουσία η απελευθέρωση του τηλεφώνου από τα δεσμά της μαμά Apple που μας επιτρέπει να κάνουμε εγκατάσταση εφαρμογές για τις οποίες δεν έχουμε πληρώσει ή/και να παρεμετροποιήσουμε ακόμη περισσότερο το τηλέφωνό μας. 
Jailbreak για την 4.2.1 υπήρχε αλλά ήταν tethered, κάθε φορά που έκλεινε δηλαδή το κινητό από μπαταρία πχ έπρεπε να έχουμε και ένα φορητό μαζί μας για να το ξεκλειδώσουμε, τώρα πλέον κυκλοφόρησε untethered και έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε.
Παραθέτω τις οδηγίες για jailbreak μέσω MAC, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κυκλοφορήσει το εργαλείο για win ή linux. 
Ο οδηγός είναι κατατοπιστικότατος και τον βρήκα στο IphoneHellas forum, οπότε αν έχετε κάποια απορία σας προτείνω να επισκευθείτε το εν λόγω forum και να αναζητήσετε εκεί βοήθεια καθώς τα παιδιά είναι κυριολεκτικά πάνω από το πληκτρολόγιο για να σας λύσουν κάθε απορία.
Τέλος να αναφέρω για τυπικούς λόγους ότι τόσο εγώ όσο και τα παιδιά του iPhoneHellas δεν φέρουμε ΚΑΜΙΑ απολύτως ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκληθεί στο τηλέφωνό σας.


Παρακαλώ μεγάλη προσοχή και καλό είναι να διαβάσετε τα πάντα και να μην προχωρήσετε και να περιμένετε να δούμε το κατά πόσο το εργαλείο είναι αξιόπιστο.

Το εργαλείο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για mac από εδώ . Το μέγεθός του είναι 4ΜΒ. Αν το δείτε πολύ διαφορετικό από 4 ξαναπροσπαθήστε καθώς λόγω φόρτου στους server μπορεί το κατέβασμα να είναι ανεπιτυχές και να μην το καταλάβουμε.

Η έκδοση για windows & linux σύντομα...

Σημείωση : Tα Hackintosh ΔΕΝ υποστηρίζουν το Τool και μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά σφάλματα και μπορεί να μην ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Οι αρχικές οδηγίες από τους hacker είναι οι εξής ανά συσκευή:

iPhone 4 από Ελλάδα (ξεκλείδωτο) :

Κάνετε Restore στην 4.2.1 και set up as new για να έχετε "καθαρό" λογισμικό ανεξάρτητα με το σε ποια έκδοση είστε.
Την έκδοση 4.2.1 θα την βρέιτε εδώ

Στη συνέχεια τρέχετε το greenpois0n και κάνετε jailbreak κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στο τέλος του post.


iphone 4 από εξωτερικό (κλειδωμένο) :

Καλό είναι να μείνετε μακριά από την 4.2.1 προς το παρόν. Θα αναβαθμίσει τη baseband και θα χαθεί το unlock!
Υπάρχει οδηγία για το πως να διατηρήσετε τη baseband, αλλά πραγματικά ούτε την ευθύνη να το γράψω δεν παίρνω και να μείνει κανένας τολμηρός χωρίς τηλέφωνο... Μείνετε μακριά προς το παρόν!


iphone 3GS από Ελλάδα (ξεκλείδωτο):

Κάνετε Restore στην 4.2.1 και set up as new για να έχετε "καθαρό" λογισμικό ανεξέρτητα με το σε ποια έκδοση είστε.
Την έκδοση 4.2.1 θα την βρέιτε εδώ

Στη συνέχεια τρέχετε το greenpois0n και κάνετε jailbreak κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στο τέλος του post.


iphone 3GS από εξωτερικό (κλειδωμένο) :

ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ! ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ 4.2.1 ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ UNLOCK!!!
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ PWNAGE TOOL!!!! ΤΟ GREENPOISON ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ BASEBAND KAI ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ HACKTIVATION!!!



Γενικά tips:

- Αν σταματήσει το greenpois0n εκεί που λέει greenpois0n initialized, τότε ξαναξεκινήστε τη διαδικασία αλλά αυτή τη φορά μην αφήσετε το home button όταν μπείτε σε DFU.

- Όταν τελειώσει πριν ανοίξετε για πρώτη φορά το εικονίδιο του LOADER απενεργοποιήστε το αυτόματο κλείδωμα της οθόνης για να μην διακοπεί η διαδικασία.

- Αν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το cydia μέσω του Loader μετά το jailbreak και δεν σας εμφανίζεται ούτε μετά από reboot, μπορείτε να τρέξετε την τελευταία έκδοση του redsnow από όπου θα επιλέξετε μόνο την επιλογή Install Cydia

- Ειδικά για όσους έχουν untethered jailbreak στο iPhone 4 με τη χρήση του redsn0w και του Monte πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν Restore σε "καθαρή" 4.2.1 πριν χρησιμοποιήσουν το greenpois0n όπως τόνισε πριν λίγο στο twitter ο p0d2g.

+++++++++++++++++++++++++

Οι συσκευές οι οποίες υποστηρίζονται είναι οι εξής:

* iPod Touch 2G (όλα τα bootroms)
* iPod Touch 3G
* iPod Touch 4G
* iPad 1st gen
* iPhone 3Gs (όλα τα bootroms)
* iPhone 4
* iPhone 4 Verizon (δεν έχει δοκιμαστεί)
* AppleTV 2

Να επισημάνουμε ότι το Greenpois0n αφορά ΜΟΝΟ το Jailbreak και δεν συνίσταται για τους χρήστες που έχουν στην κατοχή τους κλειδωμένες συσκευές από το εξωτερικό καθώς αναβαθμίζει την baseband του κινητού ενώ επίσης δεν υποστηρίζει και το απαραίτητο hactivation. Αν έχετε συσκευή κλειδωμένη σε κάποιον πάροχο ΜΗΝ προχωρήσετε σε Jailbreak με το Greenpois0n και αναμένατε στην οθόνη σας για νεότερες πληροφορίες...

Οδηγός εγκατάστασης από την Chronic Dev Team:

1. plug the device to your computer using the USB cable

2. quit iTunes if it shows up
3. start greenpois0n.app
4. follow instructions
5. the device will boot a 1st time with verbose text on screen. This operation will install the jailbreak on the device.
6. the device will reboot normally
7. start the Loader application (green icon on the SpringBoard), and follow instructions to install Cydia



Για να σας βοηθήσω ακόμη περισσότερο παραθέτω και ένα σχετικό βιντεάκι με τις οδηγίες και live jailbreaking!



Stylish Blogger Award!!!

Αν και δεν συνηθίζω να παίρνω μέρος σε διάφορα chainοειδή (ωραία λέξη) παιχνιδάκια, mail, κλπ δεν μπορούσα να μην δεχθώ το βραβείο από τον φίλτατο Conko ο οποίος με απείλησε ότι επιστρέφει στα πάτρια εδάφηαπό μέρα σε μέρα
Επιτέλους κάποιος αναγνώρισε την πραγματική αξία του άμοιροου τούτου μπλογκίου και του έδωσε και βραβείο.
Σας ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ κ. Conko και σας ευχόμαστε μακροημέρευση, ευτυχία, κάθε επιτυχία και την βότκα να ρέει σε αυθονία.
Ακολουθούν 7 ασήμαντα πράγματα που αφορούν το άτομό μου:

1. Είμαι τελειομανής. Δε μπορώ ρε παιδί μου να αφήσω κάτι στη μέση ή να το κάνω όπως όπως. Το θέλω τέλειο!
2. Όταν δεν ξέρω κάτι ψάχνω να βρω πως γίνεται. Μπορεί να περάσω ατελείωτες ώρες διαβάζοντας tutorials αλλά που θα πάει, θα το πετύχω.
3. Η επιφάνεια εργασίας των υπολογιστών που δουλεύω (2 φορητοί, 1 σταθερός στο σπίτι και άλλος ένας στη δουλειά) είναι πάντα τίγκα στα εικονίδια/αρχεία. Το σιχαίνομαι αλλά πάντα ακατάστατα τα αφήνω. Παραδόξως βρίσκω πάντα ότι θέλω σε χρόνο dt.
4. Έχω τεράαααααααστια υπομονή.
5. Αλλάζω κινητό πλέον κάθε ~7 μήνες. Είμαι λάτρης της τεχνολογίας τι να κάνω.
6. Αντιστέκομαι στην αγορά ενός Macbook/imac αλλά με βλέπω στο τέλος να λυγίζω.
7. Μου τη σπάνε οι δήθεν και ποζεράδες. Δεν τους μπορώ. Δε γίνεται να έχεις άποψη για τα πάντα ρε παιδί μου, απλά δεν γίνεται.


Μετά τα παραπάνω και αν δεν έχετε αλλάξει ακόμη σελίδα παραθέτω 15 τυχαία μπλογκ και καλώ τους ιδιοκτήτες τους να παραλάβουν το βραβείο τους.

1. Miranda Atlantis
2. AmOr FaTi
3. Sabrina's Pages
4. Christy and the city
5. Κούνελος
6. Georgia's thoughts
7. Rita
8. PsyxiatroZ
9. A geek woman's mind
10. Καφρίλα ΟΛΕ
11. Logiki tis plakas
12. Χώσιμο
13. Sheep Blogging
14. adamopoulos.net
15. dtsomp on the keyboard

και για τους αγγλομαθείς:
How this award works is that it’s passed on from blogger to blogger, so I received the award from someone and I pass on the award to others. Part of this award is to write 7 things about yourself (on your blog post) and pass this award to 15 other recently discovered blogs you think deserves this award too.


Happy birthday to....YOU!!

Σήμερα έχει γενέθλια το αδερφάκι μου (τον αλήτη, μεγάλωσε και αυτός). 
Θέλω λοιπόν να του ευχηθώ και δικτυακά Χρόνια Πολλά και να είναι πάντα τόσο μεγάλο κωλόπαιδο (από εμένα πήρε) χαρούμενος και ευτυχισμένος.
Το βράδυ δεν θέλω πολλά, μόνο ένα μπουκάλι βότκα (έχουμε και δουλειά το πρωϊ).

Adblock Plus Pop-up addon...

Παλιότερα είχα αναφερθεί στο πρόσθετο Adblock Plus για τον firefox το οποίο αναλαμβάνει να μπλοκάρει διαφημίσεις από γνωστούς σερβερ (πχ google adds) έτσι ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή σελίδα καθώς σερφάρουμε και φυσικά να αποφύγουμε τα επικίνδυνα κλικ προς τρίτους ιστοτόπους.
Πολύ καλό συμπλήρωμα στο παραπάνω πρόσθετο αποτελεί και το Adblock Plus Pop-up addon το οποίο κάνει αυτό βασικά που λέει και το όνομά του. Μπλοκάρει τα ενοχλητικά pop-up παράθυρα που ξεπετάγονται από διάφορες έμπιστες ή μη σελίδες. Φυσικά υπάρχει ρύθμιση για white list ώστε να επιτρέπουμε σε έμπιστες σελίδες να εμφανίζουν κάποιο pop-up εφόσον το επιθυμούμε.

Mobile view!!!

Το blog πλέον λειτουργεί και σε mobile μορφή, οπότε αν το επισκευθείτε μέσω ενός σύγχρονου κινητού τηλεφώνου θα δείτε την διπλανή εικόνα.
Η mobile λειτουργία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και την ενεργοποιούμε μόνο μέσω του Draft Blogger και από εκεί πηγαίνοντας > settings > email & mobile >> Show mobile template > Yes.
Το μόνο που κάνει στην ουσία η συγκεκριμένη επιλογή είναι να εφαρμόζει ένα προεπιλεγμένο (εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα επιλογή να το αλλάξω) θέμα για φορητές συσκευές όπου αφαιρεί τυχόν widget, link κλπ και επικεντρώνεται καθαρά στα γραφόμενά μας. Με αυτό τον τρόπο το blog φορτώνει αστραπιαία και σας βάζει κατευθείαν στο θέμα.
Ελπίζω μόνο αργότερα να μπορούμε να επεξεργαστούμε το θέμα από στυλιστικής άποψης.
Τέλος μπορούμε ανα πάσα στιγμή να επιστρέψουμε σε πλήρη προβολή επιλέγοντας το αντίστοιχο λινκ στο κάτω μέρος της σελίδας.

Νέος χρόνος, Νέο look, Παλιές συνήθειες...

2011! Μετά από 17 ημέρες το πρώτο πόστ για το 2011 φέρνει και μια σημαντική αλλαγή, αυτή του template. Όπως κάθε χρόνο σχεδόν έτσι και φέτος προχώρησα σε δραστική αλλαγή του μπλογκ έτσι για να μη βαριόμαστε και να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του.
Αυτή τη φορά είπα να κινηθώ σε μινιμαλιστικά μονοπάτια, οπότε ξεχνάμε τα πολύχρωμα φρου-φρου και αρώματα, ξεχνάμε τα χρώματα και γενικά οτιδήποτε φορτώνει τη σελίδα αλλά και τους browser σας. Κάτι απλό, όμορφο (καλά σχετικό είναι αυτό), λειτουργικό και ξεκάθαρο. Μην το θάψετε λοιπόν και ευχηθήτε μου πολλάαααα ποστ!

Τέλος ελπίζω να περάσατε όλοι καλά και να σας μπήκε ακόμη καλύτερα (ο χρόνος πονηρούληδες..). Εύχομαι σε όλους σας υγεία πάνω από όλα, ευτυχία και πάντα να περνάτε όσο καλύτερα γίνεται. 
Προσωπικά βέβαια όσο καλά μου μπήκε άλλο τόσο χειρότερα με πήγε τις προηγούμενες ημέρες. Μια ατυχία σε μια αναβάθμιση ενός φόρουμ, κάποια χαμένα μηνύματα και πάλι από την αρχή. Τουλάχιστον τέλος καλά, όλα καλά που λένε!