iPhone 4 Proximity Sensor fail..

Πρόσφατα αναγκάστηκα να αλλάξω την οθόνη και το πίσω καπάκι από το iPhone 4 αφού έπειτα από μια ατυχή πτώση στο πεζοδρόμιο το digitizer μας άφησε χρόνους. Όπως και να έχει ήταν μια καλή ευκαιρία να αλλάξω και χρώμα. Προτίμησα το λευκό μιας και το έβλεπα σε φίλους και γνωστούς και οπτικά είναι πολύ πιο όμορφο.
Κάπου εδώ όμως ξεκινάνε και τα προβλήματα.. Η οθόνη που παρήγγειλα παρότι χαρακτηριζόταν ΟΕΜ ποιότητας (εφάμιλλη με την μαμά δηλαδή) έχει ένα σημαντικό προβληματάκι (κάτι που αναφέρουν και πολλοί χρήστες με μη γνήσιες οθόνες). Συγκεκριμένα το μαύρο φιλμάκι που καλύπτει τον αισθητήρα εγγύτητας και φωτός δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να περνάει στον αισθητήρα περισσότερο φως από το κανονικό και έτσι δεν λειτουργεί σωστά. 
Αποτέλεσμα; Όταν παίρνεις ή σε παίρνουν τηλέφωνο πολλές φορές μπορεί να ενεργοποιηθεί η σίγαση μικροφώνου με την επαφή της οθόνης στο δέρμα καθώς ο οθόνη δεν σβήνει όπως θα έπρεπε και ο συνομιλητής δεν ακούει τίποτα. 
Έχουμε δυο (τρεις) λύσεις πάνω σε αυτό το θέμα αφού έφαγα όλο το ιντερνετ αναζητώντας λύση όταν πολλοί φίλοι δεν με άκουγαν όταν τους μιλούσα:
Η πρώτη λύση είναι απλή (σχετικά), λύνουμε πάλι το κινητό [δεν έπαιζε στην περίπτωσή μου να λύσω πάλι ~25 βίδες και να το ξανακάνω κομμάτια] και βάζουμε ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας στην οθόνη πάνω από το ακουστικό κάνοντας τις απαραίτητες τρύπες ώστε να περνάει ελάχιστο φως στον αισθητήρα.
Δεύτερη και πιο απλή ίσως λύση είναι να κάνουμε JB το κινητό με το Absinthe (όσο αφορά την έκδοση 5.1.1 του iOS) και να περάσουμε το προγραμματάκι CallLock από Cydia. Προσωπικά συνάντησα ένα θέμα και πάλι καθώς υπάρχει έλεγχος από το Cydia όσο αφορά τη συμβατότητα των εφαρμογών με την εκάστοτε έκδοση του iOS και δεν με άφηνε να το εγκαταστήσω.. Μικρό βέβαια το κακό καθώς το βρήκα μέσω ένος άλλου repository και η δουλειά έγινε. Τώρα κάθε φορά που καλώ ή με καλούνε η οθόνη κλειδώνει αυτόματα!
Τέλος υπάρχει και η μπακαλίστικη λύση του Home button ώστε να μπαίνει η κλήση στο παρασκήνιο αλλά και πάλι δεν ξέρω τι μπορεί να πατηθεί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οπότε δεν το συνιστώ.