Netscape Navigator 9...

Πολλοί από εσάς ίσως να μην ξέρουν καν τι είναι ο Netscape Navigator, να έχουν απλά ακούσει αυτή τη λέξη ή αν είσαστε αρκετά παλιοί στο άθλημα (βλ. surfing) τότε θα ξέρετε πως ο συγκεκριμένος browser ήταν πολύ γνωστός στη δεκαετία του 1990. Παρόλα τη φήμη και τη δόξα που είχε όμως τα μεγάλα ονόματα, λέγε με Internet Explorer, και κυρίως το γεγονός ότι δεν είχε να προσφέρει καινοτόμες αλλαγές μέχρι τα τέλη του 90 σχεδόν ξεχάστηκε.

Φήμες λέγανε πως μέσα στο 2007 ο Netscape Navigator θα ξαναγεννιόταν με τη μορφή του Netscape Navigator 9. Έτσι και έγινε, βασιζόμενος στη μηχανή του δημοφιλούς Firefox o Netscape απέκτησε σάρκα και οστά και προσπαθεί να κερδίσει και αυτός ένα κομμάτι από την πίτα του συναγωνισμού.

Οι περισσότερες λειτουργίες όπως και το interface δεν θα σας ξενίσουν αφού είναι αντιγραφή του firefox. Μικρές προσθήκες όπως το Link pad και ο Mini browser έχουν κάνει την εμφάνισή τους και φυσικά υπάρχει πλήρη υποστήριξη των add-on που χρησιμοποιεί και ο firefox 2. Η διαχείριση της μνήμης είναι πολύ καλή, όπως και η ταχύτητά του.

Μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ: http://browser.netscape.com/downloads