Web Instant Messengers..

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που σας πρότεινα κάποιο ενδιαφέρον πρόγραμμα και επειδή οι ανάγκες μεγαλώνουν και κάθε μέρα επικοινωνούμε με όλο και περισσότερους ανθρώπους σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να σας προτείνω κάποιους web messengers που έχω δοκιμάσει.
Γιατί web messenger? -Γιατί πολλοί και διάφοροι λόγοι μπορεί να μην επιτρέπουν τη χρήση του κανονικού προγράμματος (ασφάλεια δικτύων, απαγόρευση εκτέλεσης προγραμμάτων κ.α. [ότι πρέπει δλδ για τους εργαζόμενους]). -Δεν καταναλώνουν πόρους από το σύστημα. -Είναι διακριτικά, λιτά και απέριττα (όπως μου αρέσει).

MSN Web Messenger
Όπως είναι λογικό πρώτο στη λίστα βρίσκεται ή web έκδοση του πολύ γνωστού messenger της Microsoft. Εισάγεται απλά το ID σας και τον κωδικό σας και είστε έτοιμοι. Όλες οι επαφές σας βρίσκονται άμεσα διαθέσιμες για συνομιλία. Το μόνο που δε μου άρεσε είναι ότι χρησιμοποιεί Pop-up παράθυρα για τις συνομιλίες κάτι αρκετά άβολο και ενοχλητικό καθώς και επικίνδυνο γτ μπορεί να κλείσεις κατά λάθος κάποια συνομιλία ή ακόμα και το κεντρικό παράθυρο.

eBuddy
Μια πολύ καλή λύση είναι το eBuddy. Μια υπηρεσία όλα-σε-ένα που σας επιτρέπει εκτός από το Msn να συνδεθείτε και με τις υπηρεσίες των Yahoo!, AIM, Google Talk, ICQ και MySpace IM.
Στα θετικά συγκαταλέγεται η απλότητα χρήσης και η διαχείριση πολλαπλών λογαριασμών από το ίδιο παράθυρο. Δυστηχώς και εδώ χρησιμοποιείται pop-up παράθυρο με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον θετικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι κυκλοφορεί έκδοση για όλα τα κινητά της αγοράς που είναι εξοπλισμένα - έχουν δυνατότητα σύνδεσης με wi-fi / gprs.

Meebo
Last but not least.. Ακολουθώντας τα χνάρια του eBuddy το Meebo μας προσφέρει αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας με τα πιο γνωστά δίκτυα (Yahoo, MSN, AIM, ICQ, Gtalk και Jabber IM). Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το interface το οποίο είναι λιτό, εύχρηστο και δεν απαιτεί ξεχωριστό παράθυρο για τη λειτουργία / επικοινωνία (αν και υπάρχει σαν δυνατότητα), όλα γίνονται μέσα από τον browser. Υποστηρίζει ενσωμάτωση για άμεση σύνδεση μέσω του firefox και υπάρχει ακόμα η δυνατότητα εγκατάστασεις ειδοποιήσεων στο χώρο της taskbar.

Τα παραπάνω προγράμματα δεν έρχονται να αντικαταστήσουν τον αγαπημένο σας msn messenger (παραδεχτείτε το ανοιχτά, όλοι [ή τουλάχιστον οι περισσότεροι] αυτόν χρησιμοποιείται. Βλάσφημοι..), είναι απλά μια λύση ανάγκης για εσάς που δεν μπορείτε να συνδεθείτε από τη δουλειά, για τις φορές που θα κρεμάσουν οι servers της microsoft ή για εσάς που θέλετε κάτι άμμεσο χωρίς εικονιδιάκια - φατσούλες και άλλα γλυκανάλατα (όπως εγώ).

Give them a try..

3 comments:

Miranda είπε...

Ναι αλλα εγω τα αγαπω τα ιμοτικα, δε μπορω χωρις ιμοτικα, νομιζω η ζωη μ θα ηταν αδεια χωρις αυτα κ εσυ, ναι ναι εσυ, ερχεσαι να μου τα παρεις!
Msn ftw :D

AVenGer! είπε...

Τι να σου πω... Δε σου λεω τίποτα.. Καλά δε ντρέπεσαι? Δεν αισχύνεσαι? Δεν κοκκινίζεις καν? Μας κ εσύ, ακόμα κ εσύ κρυφοΒασιλική... Δεν το περίμενα. Απεταξάμην παντός τύπου εμπορικό και bloated σοφτγουέρ. Pidgin FTW!!!

Miranda είπε...

Iak :p