Project Hackintosh...


Λίγες ημέρες πρίν να αποχαιρετίσουμε το 2009 ο Σεντ Μπιλ με θυμήθηκε -αφου ήμουν καλό παιδάκι όλο το χρόνο- και μου έφερε ένα MSI Wind U100+ netbook. Το γεγονός ότι λείπουν κάποια χρήματα από το πορτοφόλι μου καθώς και μια σκιά που έπιασε η κάμερα ασφαλείας και μοιάζει με τάρανδο θα έπρεπε να με βάλει σε σκέψεις αλλά το φορητό είναι τόσο τέλειο που δεν ασχολήθηκα καν.
Αρχικά να πούμε ότι με τον όρο netbook αναφερόμαστε σε φορητούς υπολογιστές κάτω των ~13" με κύρια χαρακτηριστικά το μικρό βάρος, την μεγάλη αυτονομία και την αθόρυβη λειτουργία τους.
Σκοπός της συγκεκριμένης ανάρτησης δεν είναι ένα ακόμη review, από τα αμέτρητα που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, αλλά περισσσότερο μια προσωπική κατάθεση εμπειριών μετά από εντατική ενασχόληση με το εν λόγω μηχάνημα.

Η καλή τιμή του (λόγω προσφοράς γνωστού online καταστήματος), η μπαταρία 6 κελιών -με αυτονομία να αγγίζει/ξεπερνά τις 5 ώρες-, τα 2 χρόνια εγγύησης καθώς κ η ποιότητα κατασκευής δεν μου άφηναν περιθώρια για κάτι άλλο. 08:00 το πρωϊ το τηλέφωνο χυπάει και ο αγαπητός κουριερτζής με ενημερώνει ότι υπάρχει ένα πακέτο στο όνομα μου. Το μεσημέρι το είχα στα χέρια μου και το βράδυ είχα ξεκινήσει τη διαδικασία του πειράγματος προκειμένου να περάσω MacOSX παράλληλα με τα ΧΡ αφού ήξερα πως ο εν λόγω  φορητός ήταν αρκετά συμβατός με μια σγκεκριμένη έκδοση OSX.
Όλα κυλούσαν όμορφα μέχρι τη στιγμή που διέγραψα κατά λάθος το διαμέρισμα με ταΧΡ... epic fail!!! Ήμουν όμως προετοιμασμένος καθώς είχα εξωτερικό cdrw (κανένα netbook δεν έχει, λογικό και επόμενο) και αμέσως έβαλα το δίσκο αποκατάστασης συστήματος για να προχωρήσω σε εκ νέου εγκατάσταση. Θα το 'θελα....

Το μηχάνημα αρνείτο πεισματικά να κάνει εγκατάσταση σε ολόκληρο το δίσκο, μετά από ~15 επανεκκινήσεις αποφάσισα να παω με τα νερά του και να χωρίσει το δίσκο στα δυο. Βουαλά, ε εγκατάσταση ξεκίνησε χωρίς καθυστέρηση.

Όπως και να έχει, σε επόμενο ποστ θα ανφερθώ αναλυτικά στο OSX αλλά προς το παρόν θα πω ότι τρέχει ικανοποιητικότα και το μόνο που δε δουλεύει είναι το ασύρματο δίκτυο... Κάτι θα κάνω.
Αφού ολοκλήρωσα τις απαραίτητες διαδικασίες εγκατάστασης / συγχρονισμου / αναβάθμισης προγραμμάτων έφαγα το πρώτο άκυρο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΕΤΟ ΣΚΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ TOUCHPAD!!! Τα νεύρα μου.

Οι κύριοι στην MSI αποφάσισαν για κάποιο λόγο πως δεν τους καλύπτουν τα touchpad της Synaptics, της εταιρείας που εμπιστεύονται όλοι οι κατασκευαστές υπολογιστών αλλά και η MSI σε κάποια άλλα μοντέλα και χρησιμοποίησαν touchpads της Sentelic. Τα εν λόγω tp εκτός του ότι δεν έχουν δυνατότητα απενεργοποίησης του κλικ δεν υποστηρίζουν κάθετο σκρολάρισμα σε σελίδες / έγγραφα με τον τρόπο που ξέρουμε αλλά χρησιμοποιούν τις 4 γωνίες του tp, μέθοδος την οποία δεν κατάφερα να την κατανοήσω πλήρως. Ευτηχώς η λύση βρέθηκε αν και ανορθόδοξη. Πρέπει πρώτα να εγκατατήσουμε τους τελευταίους οδηγούς για sentalic tp τους οποίους βρίσκουμε μόνο με πλάγιο τρόπο αφού η κατασκευάστρια εταιρεία τους παρέχει μόνο σε κατασκευαστές υπολογιστών και μετά να περάσουμε τους τελευταίους οδηγούς για synaptics. Κουφό αλλά μετά από μια επανεκκίνηση δουλεύει τέλεια.
Το γεγονός ότι ξεχνάω να το φορτίσω και το απίστευτο πληκτρολόγιο του σε συνδυασμό με την ευανάγνωστη οθόνη 10" με έκαναν να το λατρέψω, δεν ξεκολάω από πάνω του.

Περισσότερες παρατηρήσεις / συμβουλές στο άμμεσο μέλλον.
Υ.Γ.Εσάς τι σας έφερε ο Σάντα?

Photo taken from HERE.

6 comments:

Amelie είπε...

πάει!!!!

AVenGer! είπε...

το έφτιαξα να σκάσεις..... more info coming soon

Miranda είπε...

Ποδαρικοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο :D
Ξαναπαω για υπνο τωρα, γαμω τα ξυδια μ :p

AVenGer! είπε...

Αχ είμαι σίγουρος ότι τώρα ο χρόνος θα πάει καλά!!! Καλή χρονιά!!

Μιραντα είπε...

Μαλαγανεεεε

AVenGer! είπε...

εγωωωωωωωω?