Untethered jailbreak iOS 4.2.1!!!

UPDATE 06/02/2011: Κυκλοφόρησε και έκδοsη για windows. Κατεβάστε τη από ΕΔΩ

Η στιγμή που αρκετοί χρήστες iphone περίμεναν επιτέλους έφτασε!! Κυκλοφόρησε Untethered jailbreak για την έκδοση 4.2.1. 
Το jailbreak είναι στην ουσία η απελευθέρωση του τηλεφώνου από τα δεσμά της μαμά Apple που μας επιτρέπει να κάνουμε εγκατάσταση εφαρμογές για τις οποίες δεν έχουμε πληρώσει ή/και να παρεμετροποιήσουμε ακόμη περισσότερο το τηλέφωνό μας. 
Jailbreak για την 4.2.1 υπήρχε αλλά ήταν tethered, κάθε φορά που έκλεινε δηλαδή το κινητό από μπαταρία πχ έπρεπε να έχουμε και ένα φορητό μαζί μας για να το ξεκλειδώσουμε, τώρα πλέον κυκλοφόρησε untethered και έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε.
Παραθέτω τις οδηγίες για jailbreak μέσω MAC, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κυκλοφορήσει το εργαλείο για win ή linux. 
Ο οδηγός είναι κατατοπιστικότατος και τον βρήκα στο IphoneHellas forum, οπότε αν έχετε κάποια απορία σας προτείνω να επισκευθείτε το εν λόγω forum και να αναζητήσετε εκεί βοήθεια καθώς τα παιδιά είναι κυριολεκτικά πάνω από το πληκτρολόγιο για να σας λύσουν κάθε απορία.
Τέλος να αναφέρω για τυπικούς λόγους ότι τόσο εγώ όσο και τα παιδιά του iPhoneHellas δεν φέρουμε ΚΑΜΙΑ απολύτως ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκληθεί στο τηλέφωνό σας.


Παρακαλώ μεγάλη προσοχή και καλό είναι να διαβάσετε τα πάντα και να μην προχωρήσετε και να περιμένετε να δούμε το κατά πόσο το εργαλείο είναι αξιόπιστο.

Το εργαλείο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για mac από εδώ . Το μέγεθός του είναι 4ΜΒ. Αν το δείτε πολύ διαφορετικό από 4 ξαναπροσπαθήστε καθώς λόγω φόρτου στους server μπορεί το κατέβασμα να είναι ανεπιτυχές και να μην το καταλάβουμε.

Η έκδοση για windows & linux σύντομα...

Σημείωση : Tα Hackintosh ΔΕΝ υποστηρίζουν το Τool και μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά σφάλματα και μπορεί να μην ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Οι αρχικές οδηγίες από τους hacker είναι οι εξής ανά συσκευή:

iPhone 4 από Ελλάδα (ξεκλείδωτο) :

Κάνετε Restore στην 4.2.1 και set up as new για να έχετε "καθαρό" λογισμικό ανεξάρτητα με το σε ποια έκδοση είστε.
Την έκδοση 4.2.1 θα την βρέιτε εδώ

Στη συνέχεια τρέχετε το greenpois0n και κάνετε jailbreak κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στο τέλος του post.


iphone 4 από εξωτερικό (κλειδωμένο) :

Καλό είναι να μείνετε μακριά από την 4.2.1 προς το παρόν. Θα αναβαθμίσει τη baseband και θα χαθεί το unlock!
Υπάρχει οδηγία για το πως να διατηρήσετε τη baseband, αλλά πραγματικά ούτε την ευθύνη να το γράψω δεν παίρνω και να μείνει κανένας τολμηρός χωρίς τηλέφωνο... Μείνετε μακριά προς το παρόν!


iphone 3GS από Ελλάδα (ξεκλείδωτο):

Κάνετε Restore στην 4.2.1 και set up as new για να έχετε "καθαρό" λογισμικό ανεξέρτητα με το σε ποια έκδοση είστε.
Την έκδοση 4.2.1 θα την βρέιτε εδώ

Στη συνέχεια τρέχετε το greenpois0n και κάνετε jailbreak κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στο τέλος του post.


iphone 3GS από εξωτερικό (κλειδωμένο) :

ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ! ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ 4.2.1 ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ UNLOCK!!!
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ PWNAGE TOOL!!!! ΤΟ GREENPOISON ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ BASEBAND KAI ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ HACKTIVATION!!!



Γενικά tips:

- Αν σταματήσει το greenpois0n εκεί που λέει greenpois0n initialized, τότε ξαναξεκινήστε τη διαδικασία αλλά αυτή τη φορά μην αφήσετε το home button όταν μπείτε σε DFU.

- Όταν τελειώσει πριν ανοίξετε για πρώτη φορά το εικονίδιο του LOADER απενεργοποιήστε το αυτόματο κλείδωμα της οθόνης για να μην διακοπεί η διαδικασία.

- Αν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το cydia μέσω του Loader μετά το jailbreak και δεν σας εμφανίζεται ούτε μετά από reboot, μπορείτε να τρέξετε την τελευταία έκδοση του redsnow από όπου θα επιλέξετε μόνο την επιλογή Install Cydia

- Ειδικά για όσους έχουν untethered jailbreak στο iPhone 4 με τη χρήση του redsn0w και του Monte πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν Restore σε "καθαρή" 4.2.1 πριν χρησιμοποιήσουν το greenpois0n όπως τόνισε πριν λίγο στο twitter ο p0d2g.

+++++++++++++++++++++++++

Οι συσκευές οι οποίες υποστηρίζονται είναι οι εξής:

* iPod Touch 2G (όλα τα bootroms)
* iPod Touch 3G
* iPod Touch 4G
* iPad 1st gen
* iPhone 3Gs (όλα τα bootroms)
* iPhone 4
* iPhone 4 Verizon (δεν έχει δοκιμαστεί)
* AppleTV 2

Να επισημάνουμε ότι το Greenpois0n αφορά ΜΟΝΟ το Jailbreak και δεν συνίσταται για τους χρήστες που έχουν στην κατοχή τους κλειδωμένες συσκευές από το εξωτερικό καθώς αναβαθμίζει την baseband του κινητού ενώ επίσης δεν υποστηρίζει και το απαραίτητο hactivation. Αν έχετε συσκευή κλειδωμένη σε κάποιον πάροχο ΜΗΝ προχωρήσετε σε Jailbreak με το Greenpois0n και αναμένατε στην οθόνη σας για νεότερες πληροφορίες...

Οδηγός εγκατάστασης από την Chronic Dev Team:

1. plug the device to your computer using the USB cable

2. quit iTunes if it shows up
3. start greenpois0n.app
4. follow instructions
5. the device will boot a 1st time with verbose text on screen. This operation will install the jailbreak on the device.
6. the device will reboot normally
7. start the Loader application (green icon on the SpringBoard), and follow instructions to install Cydia



Για να σας βοηθήσω ακόμη περισσότερο παραθέτω και ένα σχετικό βιντεάκι με τις οδηγίες και live jailbreaking!