Νέα απειλή για facebook & twitter!!!

Τις τελευταίες ημέρες έκανε την εμφάνισή του ένα εργαλειάκι με το όνομα FaceNiff (Facebook Sniff) το οποίο τρέχει σε οποιοδήποτε κινητό με λειτουργικό android και μπορεί να μπεί σε λογαριασμούς χρηστών facebook οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο εκείνη τη στιγμή.
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνο εργαλείο (στα χέρια περίεργων χρηστών) το οποίο είναι πολύ απλό στη χρήση του και απίστευτα γρήγορο. Αναφορές λένε πως μπορεί καποιος να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας σε κάτι λιγότερο από 30 δεύτερα.
Η μόνη λύση προς το παρόν φαίνεται να είναι η χρήση ασφαλούς σύνδεσης (https) στο facebook, κατι που φυσικά εξ ορισμού είναι απενεργοποιημένο. 
Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή σύνδεση ακολουθήστε από το λογαριασμό σας στο facebook: -Account > Account Settings > Account security (change) > και τσεκάρουμε το Browse Facebook on a secure connection (https) whenever possible. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.
-Λογαριασμός > Ρυθμίσεις λογαριασμού > Ασφάλεια λογαριασμού (αλλαγή) > και τσεκάρουμε το Περιήγηση στο Facebook με ασφαλή σύνδεση (https), όπου είναι εφικτό > ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.

Τέλος ο δημιουργός υποστηρίζει ότι σύντομα θα προσθέσει τη δυνατότητα και για άλλες σελίδες όπως Twitter, Youtube, Amazon & Nasza-Klasa.



Image: ntwowe / FreeDigitalPhotos.net