Ανοιχτά μυαλά και ... κλειστά πρότυπα..

Αφορμή για τη συγκεκριμένη ανάρτηση αποτέλεσε η προσπάθεια μου από χθες το πρωί να μετατρέψω τις εγγραφές PVR από μια σύγχρονη τηλεόραση Samsung σε κάποιο κοινό πρότυπο άμεσα αναγνωρίσιμο από Η/Υ ή/και dvd players και γενικότερα να μπορώ με κάποιο τρόπο να τις επεξεργαστώ.
Το θέμα είναι ότι την πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί κάποια εγγραφή η τηλεόραση διαμορφώνει το flash drive/hdd σε xfs format με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε καν τα περιεχόμενα στον υπολογιστή μας. Ευτυχώς υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα UFS Explorer. Το δεύτερο θέμα (και σημαντικότερο) είναι ότι οι εγγραφές είναι της μορφής srf και κρυπτογραφημένες! Καταλαβαίνω ίσως ότι αυτό γίνεται για λόγους διατήρησης των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά το θεωρώ πέρα ως πέρα αδιανόητο να εφαρμόζεται με τέτοιο τρόπο από κάποια εταιρεία η οποία υποστηρίζει άμεσα όλα τα γνωστά format ταινιών που κυκλοφορούν πειρατικά ελεύθερα στο δίκτυο. 
Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει βέβαια και υπάρχει ήδη εργαλείο το οποίο αποκρυπτογραφεί τις εγγραφές από παλιότερα μοντέλα (σειρές C & D) αλλά δυστυχώς προς το παρόν δε γίνεται τίποτα με τα πιο καινούρια μοντέλα.

2 comments:

Billy The Kid as BTK είπε...

Σειρά κάθε πράγμα στην εποχή του. Το καλοκαίρι ασχολήσου με την αποκρυπτογράφηση της cache των γυναικών και άσε τις samsung τηλεοράσεις. Εξίσου δύσκολο αλλά αν σου κάτσει...

Vihaan Boyle είπε...

At this point in my writing career, I simply want to get more visibility for your writing and I will write for free as long as you are okay with me adding a small author bio section next to each blog post about myself.Thank you, friend! I got A for this essay! I really appreciate that! I will undoubtedly choose you for my paper next time! Best regards.Facebook Video Downloader