Αναβάθμιση σε iOS 7 Beta

Τις τελευταίες εβδομάδες η Apple έδωσε στους εγγεγραμένους developers τις δοκιμαστικές (beta) εκδόσεις του νέου, πολυαναμενόμενου λειτουργικού της. Η έκδοση 7 του iOS έρχεται με πολλές βελτιώσεις τόσο αισθητικές όσο και λειτουργικές.
Νέα εικονίδια, αναβαθμισμένο κέντρο ειδοποιήσεων, διαφάνειες και επιτέλους ένας γρήγορος τρόπος για να ενεργοποιούμε και να απενεργοποιούμε το wifi / bluetooth / airplane mode / airplay / φωτεινότητα οθόνης κλπ. είναι μερικές από τις δεκάδες προσθήκες που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και την ανάγκη για jailbreak λιγότερο σημαντική.
Υπό κανονικές συνθήκες η έκδοση προορίζεται μόνο για developers, άλλωστε είναι δοκιμαστική και κάποια μικροπροβλήματα και κολλήματα είναι λογικό να κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά εως πολύ συχνά, παρόλα αυτά μπορεί να την περάσει ο οποιοσδήποτε αν ακολουθήσει κάποια πολύ απλά βήματα.

**Πριν κάνουμε οτιδήποτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ BACKUP ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ITUNES**
-Κατεβάζουμε την τελευταία beta (αυτή τη στιγμή έχει κυκλοφορήσει η 5 και αναμένεται τουλάχιστον άλλη μια beta πριν την κυκλοφορία της GM). Link δε δίνω για ευνόητους λόγους αλλά με μια απλή αναζήτηση θα τη βρείτε εύκολα.
-Το αρχείο που θα κατέβει είναι λογικά *.dmg και χρειάζεται αποσυμπίεση. Αν είστε χρήστες windows κατεβάστε το 7zip και ψάξτε για το αρχείο *.ipsw στο φάκελο 2.hfs (σε MacOS τα αρχεία *.dmg γίνονται απευθείας mount από όσο γνωρίζω).
-Κρατήστε backup της συσκευής σας!!
-Με συνδεδεμένο το κινητό στον υπολογιστή ανοίξτε το itunes και περάστε τη beta με shift + update.
-Congrats έχετε περάσει επιτυχώς τη beta στο κινητό σας ή στο tablet σας.
---------------------
-ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ JAILBROKEN ΣΥΣΚΕΥΗ!!
Θα πρέπει πρώτα να κάνετε restore στην τελευταία έκδοση τους λειτουργικού της συσκευής σας και μετά με shift + update να περάσετε τη beta.

**Επίσης δεν περνάμε τη beta με shift + restore καθώς θα μας ζητήσει activation (θέλει δήλωση το UDID της συσκευής).

Disclaimer
-Όπως πάντα δε φέρω καμία απολύτως ευθύνη αν σας την πέσει η Apple, το FBI ή τουβλιάσει η συσκευή σας κατά τη διάρκεια των παραπάνω.
-Η έκδοση είναι δοκιμαστική και ανεξήγητα κολλήματα, μη λειτουργικές εφαρμογές και τυχόν επανεκκινήσεις της συσκευής μπορεί να συμβούν οπότε....
-Τέλος αν το itunes εμφανίσει οποιοδήποτε error, θυμηθείτε... Ο Γούγλης (google) είναι φίλος σας.
photo taken from: modmyi.com