Τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας


Έγινε τελικά και αυτό.. Τέλος και στην καρτοκινητή. Σύμφωνα με τα παρακάτω καλούμαστε να πληρώνουμε και φόρο στο κράτος (θα έλεγα καμιά βαριά κουβέντα τώρα) ακόμα και για το χρόνο που μιλάμε.. Για τον ήδη πληρωμένο χρόνο.. Ότι να ΄ναι λέμε. Θα παίρνεις μια κάρτα ανανέωσης Χ€ και το 14% θα πηγαίνει υπερ πατρίδος.

Τι να πω.. Καλά έλεγα εγώ από την αρχή να το κάνω 9011 (υπηρεσία είναι και η τεχνική υποστήριξη δια τηλεφώνου) και να δίνω τα μισά στην εταιρεία και να πληρώνομαι αντί να πληρώνω..


Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 περίπτωση β του άρθρου 12 του ν. 2579/1998, όπως τούτο ισχύει με τις νεότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, επιβάλλεται τέλος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας», το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας των καρτοκινητών τηλεφώνων.

Το τέλος αυτό υπολογίζεται επί της αξίας του παρεχόμενου χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας των καρτοκινητών τηλεφώνων, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο αυτός χορηγείται. Το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας υπολογίζεται προ του φόρου προστιθέμενης αξίας, δηλαδή ο νέος φόρος ισούται με 14,3%.


Καθιερώνεται μεταβατικό χρονικό διάστημα από 1-8-2009 έως 15-9-2009, εντός του οποίου οι επιχειρήσεις παροχής κινητής τηλεφωνίας δύνανται να διαθέτουν στο εμπόριο κάρτες ομιλίας, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας ή ανανέωση χρόνου ομιλίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, που δεν περιλαμβάνουν το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας. 


Source: mnec.gr


Photo taken from HERE.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τί έκανε λέει...???Το 14%???Τα μαθηματικά τα δικά μου ξέρει το 'κράτος'!Γι'αυτο δε πάει μπροστά αυτή η χώρα!

AVenGer! είπε...

και δεν το βλέπω να πηγαίνει σύντομα μπροστά!!